ODIGRANA HUMANITARNA UTAKMICA “HUMANE ZVIJEZDE HRVATSKE” I EKIPA MNK “HM” IZ BIHAĆA

Bihać Nogomet (BI) Novosti U ŽIŽI

Na račun centra “Duga” uplaćeno 5.050 KM 

U Bihaću je odigrana malonogometna utakmica u kojoj su snage odmjerile ekipe Humane zvijezde Hrvatske i ekipa MNK HM iz Bihaća. Humanitarna utakmica odigrana je za djecu bez roditeljskog staranja Centra Duga u Kulen Vakufu. Tradicija je ovo duga dvije decenije, a humanitarci iz Hrvatske sudjeluju u raznim akcijama koje se odnose na pomoć djeci. Ovogodišnji susret je okupio zvučna imena hrvatskog nogometa, ali i brojne Bišćane koji su uživajući u utakmici bili dio humanitarne priče. Ono što posebno raduje je da je kompletan prihod od prodatih ulaznica uplaćen u Centar “Duga” Kulen Vakuf. Bišćani su se ponovno pokazali. Prodano je ukupno 1010 karate, te su organizatori na račun centra Duga uplatili 5.050 KM.

-Centar Duga i opstaje isključivo zahvaljujući donatorskim sredstvima i humanitarnim akcijama , kakva je bila i ova današnja utakmica. Hvala organizatorima, humanism zvijezdama iz Hrvatske i svakako svim gledateljima koji su bili dio ove humane priče, istakla je Sabina Lješčanin, direktor Centra Duga Kulen Vakuf.

Grad Bihać bio je dio ove humane priče, a na sam događaj osvrnuo se i gradonačelnik Bihaća.

-Nije lak posao okupiti ovako zvučna imena i organizirati ovakav spektakl. Ovo je sigurno jedna uspješna humana priča, koja krasi grad Bihać na što smo mi posebno ponosni, istakao je Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća.

Humane zvijezde i ekipa HM odigrale su veoma zanimljivu i dinamičnu utakmicu. Rezultat na kraju nije bio u prvom planu, a kako su istakli svi akteri pobjeda je ako igrom mogu pomoći onima kojima je pomoć potrebna, što je u ovom slučaju i uspješno odrađeno.

Svoj doprinos dali su i polaznici omladinskih nogometnih škola iz Bihaća koji su se predstavili Bihaćkoj publici odigravši nekoliko veoma zanimljivih susreta.