Uspješno odigran “3.SPORT ZAAR FUTSAL CUP 2024” V.Kladuša, pobjednik ekipa BEGI BOYS

Nogomet (V.K.) Novosti U ŽIŽI V. Kladuša

V.Kladuša je proteklog vikenda bila domaćin trećeg po redu “SPORT ZAAR FUTSAL CUP-a”, a učešće na trećem izdanju uzelo je ukupno sedamnaest od dvadeset prijavljenih ekipa. Glavni organizator turnira gosp. Šaban Zarifović je zajedno sa svojim sponzorima i prijateljima turnira obezbijedio novčani nagradni fond u iznosu od 5.000,00 KM, pehare za najbolje plasirane tri ekipe, te prigodne statue za najbolje pojedince turnira: igrača, strijelca i golmana.

Pored gore navedenog organizovana je i bogata tombola u završnoj noći turnira, a posjetitelji su zaista i ovaj put imali priliku uživati u futsal predstavama ekipa, koje su pokazale vrhunsku igru na parketu sportske dvorane u V.Kladuši.

Sistem takmičenja je bio organizovan na grupnoj fazi, a nakon najboljih ekipa po grupama nastavljeno je takmičenje eliminacijskog dijela kroz 1/8, 1/4 i 1/2 finala, pa sve do polufinalnih susreta, te velikog finalnog susreta turnira.

Trećeplasiranu ekipu turnira smo dobili nakon izvođenja udaraca sa bijele tačke.

Prvoplasirana ekipa BEGI BOYS je osvojila novčani iznos od 4.000,00 KM i pehar u trajno vlasništvo, a drugoplasirana ekipa DVADESET DO KECA osvojila je novčani iznos od 700,00 KM i pehar u trajno vlasništvo.

Trećeplasiranoj ekipi HMC BAU GRAZ pripao je novčani iznos od 300,00 KM i pehar u trajno vlasništvo.

Sa prigodnim statuama nagrađeni su najbolji igrač, strijelac i golman.

Najbolji igrač turnira je Ivica Majić iz ekipe BEGI BOYS, a najbolji strijelac turnira je Mario Crnčević također iz istoimene ekipe.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Senad Šehić iz ekipe HMC BAU GRAZ.

Organizator turnira se na kraju zahvalio svim ekipama, koje su uzele učešće na turniru, sponzorima i prijateljima turnira, te svima posjetiocima, koji su boravili na dvodnevnom turniru 3.SPORT ZAAR FUTSAL CUP 2024″ V.Kladuša i onima, koji su na bilo koji način pomogli oko organizacije ovogodišnjeg izdanja turnira.

Naravno iskrene čestitke su upućene najboljim ekipama i pojedincima uz srdačan poziv na 4. SPORT ZAAR FUTSAL CUP 2025″ V. Kladuša.

POBJEDNIK 3.SPORT ZAAR FUTSAL CUP-a 2024″ V.Kladuša BEGI BOYS

2.MJESTO EKIPA DVADESET DO KECA

3.MJESTO EKIPA HMC BAU GRAZ

NAJBOLJI IGRAČ TURNIRA Ivica Majić BEGI BOYS

NAJBOLJI STRIJELAC TURNIRA Mario Crnčević BEGI BOYS

NAJBOLJI GOLMA TURNIRA Senad Šehić HMC BAU GRAZ