Partneri

Ukoliko želite da napredujete, da ostvarite željene rezultate da li to bilo gubitak na tjelesne težine, povećanje tjelesne težine, izgradnja mišićne mase i definicija, mi smo tu za Vas.

Sa Vama radi certificirani personalni/individualni trener sa Total Body Coach i Hard Body licencom.

Programi treninga napravljeni su u skladu s individualnim željama i ciljevima svakog pojedinca neovisno o tome da li se radi o aktivnom sportisti, rekreativcu ili sportskom klubu.

 

Programi treninga mogu biti usmjereni na:

1. mršavljenje (gubitak potkožnog masnog tkiva)
2. povećanje mišićne mase
3. poboljšanje kondicijskih sposobnosti – Strecing , Aerobni trening, Trening snage, Vibracioni tretning, Propriocepcija
4. prevencija i rehabilitacija od ozljeda (za rekreativce i sportiste).

Sva pitanja molimo da šaljete putem privatne poruke, na našoj Oficijelnoj stranici Facebook, kako bi mogli da u što kraćem vremenskom periodu Vam odgovorimo.

Lijep pozdrav!

Adresa: Bihaćkih Branilaca 52, Bihać

Telefon:  +387 61 418 735

Official site Facebook: FITNES CENTAR DiA 

 

Bihaćka pivovara d.d. osnovana je 1990. godine.
Već u samom početku, pivovara je pridobila poklonike zlatno-žutog osvježavajućeg pića, proizvedenog po licenci i nadzoru dokazanih čeških stručnjaka a koristeći tradicionalnu proizvodnju vrhenskog «lager» piva.

Naša pivovara je suvremena tvornica zahvaljujući, prije svega vrhunskoj tehnologiji proizvodnje, koja osigurava visoku kvalitetu i osobene karakteristike naših proizvoda.
To potvrđuju i najbolje ocjene Instituta za ispitivanje kvaliteta zemalja Evropske unije. Instalirani kapacitet pivare je 250.000 hl godišnje.

Vodstvo firme se odlučilo da konstantnim ulaganjem u kvalitetu unaprijede proizvodnju te uporedo razvijaju nove kvalitetne proizvode.

Potvrda ispravnosti strategije pivovare su priznanja i nagrade. Bihaćka pivovara d.d. je laureat 29. Internacionalne nagrade – Međunarodni trofej za kvalitet Franfurt 2001. (29th Internacional Trophy for Quality) – New Millennium Award, te 31. Internacionalne nagrade – Međunarodni trofej za komercijalni prestiž, Madrid 2001. (31th Internacional Award for Commercial Prestige – New Millennium Award).

Bihaćkoj pivovari d.d. je 04. aprila 2005. godine, ugledna certifikacijska kuća iz područja kvalitete DQS GmbH iz Njemačke dodijelila certifikat DIN EN ISO 9001:2000, certifikacijski broj 317518 QM, dok je ista kuća 13. juna 2007. godine, uručila certifikat ISI 14001:2004 sa registracijskim brojem 317518 UM.
Oni potvrđuju činjenicu, da smo ustrojili našu organizaciju i cjelokupno poslovanje prema zahtjevima normi kvaliteta, a sve s ciljem da ispunimo zahtjeve i očekivanja naših kupaca i suvremenog tržišta.
Svjesni činjenice da samo stabilan sistem kvalitete i okoliša pruža realne preduvjete za kvalitetne proizvode, nastojimo da isti usavršavamo i dograđujemo s novim spoznajama i svjetskim iskustvima.

Vrhunskom kvalitetu naših proizvoda, prije svega, imamo zahvaliti besprijekorno čistoj prirodnoj izvorskoj vodi, kako joj samo ime već kaže «Lipa voda», koju crpimo sistemom cjevovoda sa istoimenog izvorišta udaljenog osam kilometara od našeg pogona. «Lipu vodu» na taj način distribuiramo ravno u vaše čaše u PET pakovanjima od 0,33l, 0,5l, 1,5ll i 5l, te u galonima od 18,9l. Upravo zahvaljujući «Lipoj vodi», Bihaćka pivovara d.d. proizvodi vrhunsko svijetlo odležano pivo Preminger, te tradicionalno i nešto laganije pivo, Unski biser, koje pakujemo u povratne i ne povratne boce od 0,33l i 0,5l, u bačvama od 30l i 50l, te u PET ambalažu od 2l.

KONTAKT

BIHAĆKA PIVOVARA d.d.
Vinička bb; 77000 Bihać
Bosna i Hercegovina
t. +387 37 318-500
f. +387 37 311-250
preminger@preminger.ba
marketing@preminger.ba 

 

Kompanija BAUERFEIND d.o.o. osnovana je 1929. godine kada je Bruno Bauerfeind u njemačkom gradu Zuelenrodi pokrenuo obiteljsku kompaniju specijalizovanu za proizvodnju medicinskih kompresivnih čarapa. Usljed novonastale političke situacije u Istočnoj Njemačkoj 1949. godine, sin osnivača kompanije Rudolf Bauerfeind s porodicom napušta Zeulenrodu i ponovno pokreće proizvodnju u Darmstadt-Eberstadtu. 1991. godine dogodio se povratak korijenima, jer unuk osnivača kompanije, sadašnji Predsjednik Uprave BAUERFEIND AG, prof. Hans B. Bauerfeind premješta sjedište kompanije nazad u Zenlenrodu i počinje transformirati preduzeće u multinacionalnu kompaniju.

Tri godine poslije, 1994. u Zagrebu je osnovana mješovita njemačko-hrvatska „Medicus Matea“ specijalizovana za distribuciju i proizvodnju medicinskih proizvoda. Zatim, 1997. godine u Ljubljani je došlo do osnivanja slovenske podružnice preduzeća „Medicus Matea“, te 1999. godine u Bihaću djelatnost započinje i regionalni centar za Bosnu i Hercegovinu. Već 2001. godine matična kuća postaje sponzor njemačke olimpijske reprezentacije i počinje opskrbljivati njezine sportiste, sportske doktore i fizioterapeute svojim sredstvima. Iduće godine Bauerfeind prerasta u dioničarsko društvo, a u godinama koje slijede u Zeulenrodi je izgrađen novi logistički centar i poslovna zgrada Uprave. 2003. godine osnovana je podružnica preduzeća „Medicus Matea“ u Skopju te se Bauerfeind AG postupno počinje širiti na područje bivše Jugoslavije preuzimajući većinske udjele u domicilnim preduzećima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije.

Tokom tih 85 godina svog postojanja, kompanija koja je već četiri generacije u vlasništvu porodice Bauerfeind izrasla je u multinacionalnu kompaniju koja danas u svojim podružnicama u Italiji, Holandiji, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španiji, Sloveniji, Švedskoj, Švajcarskoj, Austriji, Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, SAD-u i Ujedinjenim Arapskim Emiratima zapošljava 1650 ljudi. Zahvaljujući preuzimanju čitavog niza preduzeća i velikim investicijama finansiranim isključivo vlastitim sredstvima, danas u okviru Bauerfeind grupe posluju četiri centra, Inovacijski centar te Seehotel. Među našim najznačajnijim partnerima su Apex Medical Corp iz Tajvana, Arkray – Global Business Inc. Iz Japana, DeVilbiss Healthcare iz Engleske, Farco Pharma GmbH iz Njemačke, Manfred Sauer GmbH iz Njemačke, Medela AG iz Švajcarske, Medical Service GmbH iz Njemačke, Molnlycke Health care AB iz Švedske, Ormesa S.r.l. iz Italije, Reha-Bed Sp. Z o.o. iz Poljske, The ROHO Group iz SAD-a, Seda Chemical Products co., Ltd. Iz Tajvana, Sunrice Medical GmbH & Co.KG iz Njemačke, TZMO Capital Group iz Poljske i Unomedical A/S iz Danske.

Bauerfeind d.o.o djeluje kao zastupnik i distributer proizvoda tridesetak svjetskih poznatih dobavljača, a kao ugovorni isporučilac pomagala zdravstvenim zavodima preduzeće osigurava opskrbu zdravstvenog sektora grupama pomagala i to ortopedsko-rehabilitacijska pomagala, protetička pomagala, flebološka pomagala, antidekutabilna pomagala, pulmološka pomagala, pomagala za kontrolu dijabetesa, pomagala za inkontinenciju, pokrivala za rane i hirurški potrošni materijal.

U nastojanju da svoje proizvode i usluge učinimo krajnje pristupačnim širokom krugu korisnika i osiguramo im odgovarajuću stručnu savjetodavnu podršku, u zemljama regije uspostavili smo široku mrežu od 25 specijalizovanih prodavnica medicinskih proizvoda.

Značajan segment naše djelatnosti predstavlja proizvodnja ortopedskih pomagala, prvenstveno proteza za ruke i noge, ortoza za djecu i odrasle te ortopedske obuće i uložaka izrađenih prema individualnom otisku. Izrađujemo ih u vlastitim radionicama uz korištenje najsavremenijih metoda mjerenja i proizvodnih tehnika, a materijalnu osnovu čine upravo proizvodi Bauerfeind AG. Kvalitetnom zbrinjavanju korisnika doprinosi i vrhunska edukovanost ortopedskih tehničara školovanih u inostranstvu. Bauerfeindove terapijske ortoze i steznici već dugi niz godina predstavljaju standard medicinskog zbrinjavanja i vidno doprinose procesu ozdravljenja nakon povreda, koriste se preventivno pri pojavi degenerativnih procesa te postoperativno, u cilju brže rehabilitacije i mobilizacije. Njegujući tradiciju staru osam decenija, Bauerfeind snabdijeva tržište širokim asortimanom kompresivnih čarapa objedinjenih u robnoj marki VenoTrain namijenjenih sistematskom zbrinjavanju venske cirkulacije i limfedema.

Područje našeg rada pokriva i Arkray, uporišna tačka našeg dijabetes programa, a radi se o potpuno automatizovanim uređajima za samokontrolu nivoa glukoze u krvi koji oboljelima od dijabetesa omogućavaju precizno, jednostavno i , koliko je god moguće, bezbolno kontrolisanje nivoa glukoze u krvi.

Naša ponuda pokriva i proizvode za inkontinenciju koji omogućavaju kompletno zbrinjavanje tegoba s kontrolom mokraćnog sistema mjehura svih oblika i intenziteta. Novi ulošci i pelene različitih veličina i kapaciteta upijanja djelotvoran su odgovor rastućim potrebama odraslih osoba i djece za tom vrstom pomagala. Ponudu dopunjavaju kondom-urinarni sistemi, urinske vrećice i kateteri, te Instillagel, jedinstveni gel za kateterizaciju i dezinfekciju s anestetičkim djelovanjem.

Što se tiče našeg programa pomagala za hod, štake, štapovi, hodalice i rolatori izrazito su kvalitetni i pristupačni cijenom kako bi korisnicima osigurali veću pokretljivost i olakšali im dnevne aktivnosti. Nama je važno opskrbiti korisnika pomagalom čiji su kvalitet i način upotrebe primjereni njegovoj dijagnozi i nivou aktivnosti, te na taj način maksimalno želimo udovoljiti njegovim potrebama za mobilnošću. Osim standardnih, aktivnih i elektromotornih kolica, u ponudi imamo i invalidska kolica specijalne izvedbe te antidekubitalne jastuke i madrace.

Važno je istaći i rehabilitacijska pomagala za djecu s obzirom na to da je izuzetno važno osigurati djetetu odgovarajuća ergonomski oblikovana kolica s posebnom prilagodbom koja će rasti zajedno s njim. Ponudu tako dopunjavaju specijalne hodalice osmišljene da korisnicima pomognu u savladavanju početnih faza tehnike hoda i omoguće im da hodaju bez tuđe pomoći u slučajevima kada usljed fiziološko-neuroloških poremećaja ne mogu hodati samostalno.

Također, pri zbrinjavanju slabo pokretnih osoba važno je imati toaletna kolica i stolice, toaletna povišenja, kupatilska pomagala, pomagala za uspinjanje stepenicama, te medicinski krevet, pa u našem poslovanju opremamo i domove za osobe s invaliditetom.

Naš asortiman medicinskih proizvoda zaokružuje ponuda pomagala kompanije DeVilbiss Healtcare, vodećeg svjetskog proizvođača medicinskih proizvoda namijenjenih terapiji disajnih puteva. Svojom se pouzdanošću i trajnošću izdvajaju koncentratori kiseonika i inhalatori, te lagani aspiratori prilagođeni aktivnom načinu života svojih korisnika.

Bitno je skrenuti pažnju i na dva OTC programa, odnosno Medeline proizvode za podršku dojenju s velikim izborom pumpica za izdajanje čija upotreba simulira prirodni ritam djetetovog sisanja, te na asortiman termosenzibilnih anatomskih jastuka i madraca Ideal, čiju su preventivnu efektivnost prepoznale brojne bolničke ustanove, a u želji da poboljšaju udobnost smještaja, bira ih i veliki broj hotelskih kuća.

PVC i ALU stolarija, aluminijske roletne, garažna vrata, žaluzine, trakaste zavjese, aluminijska ograda, PVC i ALU police za prozore…

 

 

 

 

 Možemo s ponosom reći da smo jedna od lider firmi na našem Kantonu te čak s dozom samopouzdanja da smo ispred mnogih firmi iste branše.

Naš logo nasmijanog ključa je ustvari logo zadovoljnog klijenta a isto tako njegova limenog ljubimca. Naš moto jeste KVALITET ispred kvantiteta, jer zadovoljna stranka je upravo ono što godinama održavamo i njegujemo.

Provjerite zašto je 10.000 zadovoljnih klijenata koristili naše usluge!

Facebook Comments