Bužim Najava (BŽ) Nogomet (BŽ) Novosti U ŽIŽI

NAJAVA: Narednog vikenda u Bužimu Krajiški futsal derbi u okviru Prve futsal lige FBiH

Narednog vikenda je na rasporedu 10. kolo Prve futsal lige FBiH u okviru grupe”1″ u kojem se igra veliki Krajiški derbi u Bužimu, gdje FK Konjodor dočekuje susjede iz Cazina MNK Bubamara Auto Stil & PVC Džaja. Utakmica koja će vjerovatno i odlučiti, koja će od ove dvije ekipe igrati samu završnicu Prve futsal lige FBiH, odnosno Play Off razigravanje za Premijer futsal ligu BiH jer ekipa MNK Bubamara Auto Stil & PVC Džaja se trenutno nalazi na prvoj poziciji sa osvojenih 12 bodova iz šest odigranih susreta, dok je domaćin ekipa FK Konjodor na drugoj poziciji također sa 12 osvojenih susreta iz sedam odigranih susreta.

Nakon ove utakmice preostaje još četiri kola do kraja prvenstva u sezoni 2018/2019, a nakon toga slijedi Play Off prvaka iz tri grupe, koliko broji Prva futsal liga FBiH, koji će svoje susrete odigrati na neutralnom terenu za plasman u Premijer futsal ligu FBiH.

Protivnici FK Konjodor u preostala četiri kola su: MNK Vogošća (gostujuća), MNK Calp (domaćin), 13. kolo ekipa FK Konjodor je slobodna, dok će u posljednjem kolu na vruće gostovanje u Sarajevu kod ekipe MNK Željezničar.

Protivnici MNK Bubamara Auto Stil & PVC Džaja u preostala četiri susreta su: MNK Željezničar (domaćin), MNK Žepče (gostujuća), MNK DiABiH (domaćin), a u posljednjem 14. kolu ekipa iz Cazina je slobodna.

Prvi susret u Cazinu je završen rezultatom 8:4 u korist ekipe domaćina, a narednog vikenda u Bužimu FK Konjodor u revanšu očekuje pobjedu za sami vrh tabele.

U Bužimu željno isčekuju ovaj susret i pripreme su u toku, a iz tabora FK Konjodor najavljuju pobjedu, te ovim putem pozivaju svoju vjernu publiku na fer i korektno navijanje, kao i do sada na svim odigranim utakmicama.

Svakako da nas očekuje veliki futsal spektakl u Bužimu, te narednog vikenda subota 09.02.2019.godine svi putevi vode u Bužim, a ne sumnjamo da ćemo vidjeti najbolje od futsala što imamo na našem kantonu.

Ekipa na čijem čelu je Mirzet Pajalić spremno dočekuju susjede iz Cazina, a za naš portal je izjavio da pobjeda nije upitna:

Cijena ulaznice je 3,00KM, a također svi oni koji žele postati članovi FK Konjodor i na taj način postati dio tima, imaju priliku kupiti člansku kartu u iznosima od 10, 20, 50 i 100 KM.

Uprava kluba FK Konjodor se ovim putem zahvaljuje svojim vjernim sponzorima u sezoni 2018/2019, a oni su: PROFIT-A, JUSIĆ d.o.o., I-MIBAG d.o.o., AUTO ŠKOLA SPORT, FONTANA MERC, BAPIĆ BAU i BP MISAL d.o.o.

“Vi ste naš šesti igrač, a pobjeda dolazi iz zajedništva”!!

 

Facebook Comments