Bužim Nogomet (BŽ) Novosti

FK Konjodor se prošetao Sarajevom sa deset golova u mreži MNK DiABiH

Fantastična predstava naših futsal majstora u Sarajevu, tri gola Pajalića, tri gola Sejada Ibrišimovića, dva gola Alena Ibrišimovića, po jedan gol Begića i Nanića u mreži golmana Balaša. FK Konjodor je u okviru 9.kola Prve futsal lige FBiH slavio sa visokih 6:10 nad ekipom MNK DiABiH.

I ovaj put su pokazali  da “Pobjeda dolazi iz zajedništva”, da su neprikosnoveni, kako na domaćem terenu, tako i u gostima, da su ekipa vrijedna svakog respekta i pažnje, a uz to pokazuju također da su veliki favoriti u borbi za plasman za sami vrh tabele Prve futsal lige FBiH.

Na samom početku utakmice već u prvom minutu susreta, Konjodor pokazuje da se nije došao braniti u Sarajevo i golom Pajalića dolazi u vodstvo 0:1. Omerhodžić poravnava rezultat na 1:1 u 3′ susreta, a odmah nakon toga u listu strijelaca u u 4′ susreta se upisuje sa prvim današnjim golom S.Ibrišimović i dovodi ponovo naše majstore u vodstvo 1:2.

Jusić poravnava rezultat u 10′ susreta, a 13′ susreta Omerhodžić postiže gol za prvo vodstvo ekipe MNK DiABiH, a rezultat glasi 3:2.

Nije dugo trajala radost sarajlija jer danas odlično raspoloženi, iskusni Mirzet Pajalić pogađa za poravnjanje rezultata, samo nakon dvije minute i sad je već 3:3.

U istom minutu susreta, MNK DiABiH dolazi do novog vodstva preko Hršumovića 4:3.

Pred sami kraj prvog dijela susreta S.Ibrišimović poravnava rezultat na 4:4, što je i bio krajnji rezultat prvog dijela.

U nastavku susreta Hodžić pogađa za vodstvo DiABiH-a 5:4 i to je sve što su učinili u današnjem susretu domaćini jer jednostavno nisu mogli parirati našoj ekipi FK Konjodor, a na golu je ponovo briljirao mladi Akmadžić.

Kapiten Begić se upisuje u listu strijelaca u 22′ susreta i rezultat je ponovo neriješen 5:5.

Pajalić svojim trećim golom ponovo dovodi u vodstvo Konjodor u 29′ susreta 5:6, a domaćini uspjevaju dati još jedan gol, nakon čega slijedi potpuni potop MNK DiABiH, rezultat 6:6.

Golijada na gol Balaša kreće u 33′ golom A.Ibrišimovića, te Nanića koji postiže gol u istoj minuti i već sad MNK DiABiH je potopljen, a rezultat je 6:8 u korist Konjodora.

Međutim tu nije kraj još dva gola u mreži domaćina, a ovaj put pogađa A.Ibrišimović u 35′ i S.Ibrišimović u 38′ susreta.

Šta reći nakon ove odlične partije FK Konjodor u Sarajevu, kod renomirane ekipe MNK DiABiH i velike pobjede rezultaom 6:10, nego svaka čast i mnogo sreće slijedećeg vikenda u Bužimu, kada se igra Krajiški derbi Prve futsal lige FBiH, a na megdan u Bužim stiže ekipa MNK Bubamara Auto Stil & PVC Džaja Cazin.

DVORANA: KŠC Sabit Hadžić

GLEDAOCA: 100

SUDIJE: Deni Ćatibović i Alen Gluho (Sarajevo)

DELEGAT: Josip Puljić (Fojnica)

STRIJELCI: 0:1 Pajalić (1′), 1:1 Omerhodžić (3′), 1:2 S.Ibrišimović (4′), 2:2 JUsić (10′), 3:2 Omerhodžić (13′), 3:3 Pajalić (15′), 4:3 Hršumović (15′), 4:4 S.Ibrišimović (19′), 5:4 Hodžić (20′), 5:5 Begić (22′), 5:6 Pajalić (29′), 6:6 Česa (33′), 6:7 A.Ibrišimović (33′), 6:8 Nanić (33′), 6:9 A.Ibrišimović (35′), 6:10 S.Ibrišimović (38′).

MNK DIABIH: Balaš, Jusić, Hršumović, Omerhodžić, Hodžić/ Šarić, Česa, Sokolar, Bašić, Šakić, Živković, Mašić, Trakić, Selimović. TRENER: Nijaz Mulahmetović

FK KONJODOR: Akmadžić, Begić, A.Ibrišimović, Kadić, Pajalić/ Dervišević, Mehić, Veladžić, Nanić, S.Ibrišimović. PREDST.KLUBA: Mirzet Pajalić

 

 

Facebook Comments