Bihać Nogomet (BI) Novosti Pojedinci Rezime U ŽIŽI

Benjamin Dizdarić iz Goražda u Prijedor

Novi klub Benjamina Dizdarića zvanično je FK Rudar iz Prijedora, a danas su dogovoreni detalji buduće saradnje i nastupa u Prvoj ligi RS. Pored našeg bivšeg kapitena NK Jedinstvo u redovima Rudara od ranije je i Mujo Mujagić, koji pruža vrhunske partije i čelnici Rudara su jako zadovoljni njegovim učinkom.

Ne sumnjamo da će ovaj provjereni tandem, koji je nekad igrao u redovima Jedinstva znatno pojačati FK Rudar u nastavku sezone Prve lige RS, a nakon jesenjeg dijela prvenstva FK Rudar zauzima visoku treću poziciju.

Benjamin Dizdarić rođen 28.05.1991.godine u svojoj bogatoj karijeri nastupao je za: NK Jedinstvo Bihać, FK Krajinu Cazin, NK Vinogradara (HR), FC Sindri (Island), FK Rudar Kakanj, FC Atzenbrugg/H.USV (Austrija), a posljednji klub u kojem je Dizdarić nastupao je FK Goražde.

“Goraždu svakako želim sve najbolje u nastavku sezone jer moj boravak u Goraždu je bio vrhunski, prihvaćen od strane Uprave kluba i navijača, a osjećao sam se kao kod svoje kuće. Uprava kluba na čelu sa Senadom Islamom je ispoštovala sve dogovoreno i ovim putem im se zahvaljujem. Goražde će mi ostati u dubokom sjećanju i to je jedna od ljepših destinacija u kojima sam boravio. 

Danas sam dogovorio sve uslove sa novim klubom FK Rudar Prijedor i mogu kazati da sam jako zadovoljan ponuđenim. Iako sam imao više ponuda, ipak sam izabrao Prijedor zbog blizine mom rodnom gradu, a i nastavku školovanja, koje me očekuje uporedo sa igranjem za Rudar. Pripreme su počele, a posebno mi je drago što u redovima mog novog kluba nastupa i Mujo Mujagić s kojim sam nastupao za NK Jedinstvo, a koji je već stekao odličan rejting u klubu iz Prijedora. Potrudit ću se kao i do sada, gdje sam god igrao, da na zelenom terenu pružim svoj maksimum, kako bi zadovoljio Upravu kluba FK Rudar Prijedor i svoje nove suigrače”. -kazao je ekskluzivno za naš portal Benjamin Dizdarić.

Portal USKsport.ba Dizdariću želi mnogo sreće u nastavku sezone, kao i našem Muji Mujagiću!

Facebook Comments