Bihać Nogomet (BI) Novosti U ŽIŽI

Demant na pisanje portala 4plus1.ba, a povodom 34.Novogodišnjeg malonogometnog turnira Bihać 2018/2019

Ovim putem se želimo oglasiti putem našeg portala, a u vezi sa pisanjem neistine i ne argumentovane optužbe  portala 4plus1.ba, koji je javno prozvao Organizacijski odbor 34.Novogodišnjeg malonogometnog turnira Bihać 2018/2019, sudijski par, koji je dijelio pravdu na turniru, kao i imenom i prezimenom predsjednika Udruženja za razvoj i promociju sporta USK-a i Prvi sportski portal USK-a sa prilogom koji je objavio na svom portalu i s tim pokušao ukaljati ugled turnira i čast pojedinaca, Udruženja i portala, a o čemu se radi u nastavku redoslijedom, kako je pomenuti portal objavljivao neistine:

 

  • Navod da je ekipa Auto praona Sajo Auto praona d.d. osjetila na svojoj koži  nepravdu i neregularnost turnira je netačna i neargumentirana jer da je tačan navod, bila bi uložena žalba u roku od 30 minuta nakon susreta, kako stoji u propozicijama turnira. Navodimo argumentovano da je turnir odigran u 12 radnih dana i da u 79 utakmica, koje su bile na rasporedu, nije uložena niti jedna žalba od strane bilo koje ekipe.
  • Organizator turnira nije Izet Hrustanović, kako stoji u članku pomenutog portala jer se zna organizator već pune 34 godine, koliko se igra turnir u Bihaću. U Bihaću se nije igrao futsal, već mali nogomet, a ko je najviše pokazao kvalitete na turniru odnosno parketu SD Luke u Bihaću, pokazala je mnogobrojna publika nakon završene finalne utakmice.(dokaz video finalnog susreta objavljen na YouTube kanalu USKsport.ba u live prenosu).
  • Što se tiče neregularnosti utakmice i rezultata 3:3 u regularnom dijelu susreta, mišljenja smo da su svi prisutni u dvorani pokazali i dokazali regularnost te gromoglasnim aplauzom podržali pobjednika turnira. Ponavljamo da je ekipa Auto praona Sajo Auto praona d.d. pod vodstvom i glavnim pokroviteljom ekipe Safet Pačić. (dokaz video finalnog susreta i zapisnik sa utakmice).
  • Kako navodi portal 4plus1.ba da je proglašenje najboljeg igrača neregularno jer igrač nije odigrao najmanje 75% utakmica od početka do kraja je također netačna informacija.(dokaz propozicije 34.Novogodišnjeg malonogometnog turnira Bihać 2018/2019, objavljene na Oficijelnoj stranici turnira na Facebooku).
  • Što se tiče prijavljivanja igrača (ukupnog broja) također neistina (dokaz propozicije turnira i zapisnici sa utakmica iz kojih se vidi broj igrača)
  • Da je utakmica između ekipa Formula i Limotehna zlatarna Najo završena neregularnim rezultatom, nije tačnao (video dokaz sa odigrane utakmice objavljen na YouTube kanalu USKsport.ba u live prenosu i zapisnik sa utakmice).
  • Medijski pokrovitelj nije bio “web portal” usksport.ba, već Udruženje za razvoj i promociju sporta USK-a, koje je NO1 u svom poslu, što dokazuje veliki broj priznanja i nagrada, a ovo je prvi linč na nas direktno, koji će se dalje procesuirati sudskim putem. Na čelu portala nije “izvjesni” Nermin Stambolija, kako to navodi pomenuti portal. (dokaz impresum portala, ukoliko ga razumiju ovi što su objavili sporni tekst).

Pokušali smo Vam na neki način dokazati, odnosno uputiti  Vas na pravu istinu, a također Vas obavještavamo i slijedeće:

Jučer je u prostorijama JU za sport odmor i rekreaciju održan sastanak Organizacionog odbora turnira, na kojem su izneseni prijedlozi o izricanju disciplinskih mjera, a u vezi sa ponašanjem pojedinaca i ekipa na samom turniru o čemu čekamo zvanično očitovanje od strane direktora JU za sport odmor i rekreaciju Bihać, a konačnu odluku će objaviti naš portal i Oficijelna stranici 34.Novogodišnjeg malonogometnog turnira Bihać 2018/2019.

Također su doneseni zaključci o daljem postupanju, a u vezi sa objavom portala 4plus1.ba.

Udruženje za razvoj i promociju sporta USK-a će zakonskim putem tražiti odgovornost portala 4plus1.ba, za pomenutu objavu članka, gdje su navedene ogromne štete Udruženju na čijem čelu se nalazi predsjednik Nermin Stambolija, te portalu USKsport.ba, a također ćemo se pozabaviti i Zakonom o zaštiti autorskih prava, koji su narušeni od strane portala 4plus1.ba.

Kako je portal 4plus1.ba sve ovo lijepo i krasno napisao u svom prilogu, a pri tome nije niti pogledao video snimke, koji su objavljeni u live prenosu, a niti propozicije turnira, te kako nije pisao istinu sa argumentovanim dokazima govori o tome koliko su profesionalni!!

PROPOZICIJE TURNIRA

U nastavku Vam donosimo video priloge sa polufinalnog susreta FORMULA – LIMOTEHNA ZLATARNA NAJO i finalnog susreta između ekipa AUTO PRAONA SAJO AUTO PRAONA DD i LIMOTEHNA ZLATARNA NAJO u cijelosti, naravno sa posebnim osvrtom na finalni susret!!

 

 

Facebook Comments