Nogomet (V.K.) Novosti V. Kladuša

Novogodišnji turnir „Velika Kladuša 2018“: Titula pripala ekipi „Limotehna“

Kada su u pitanju sportski sadržaji u Velikoj Kladuši, mjesec decembar protekao je u znaku Novogodišnjeg malonogometnog turnira „Velika Kladuša 2018“. Nakon 33 odigrane utakmice, dobili smo ime ovogodišnjeg pobjednika i osvajača turnira, a to je četvrti put ekipa „Limotehna“. Završna večer turnira počela je utakmicom za 3. mjesto u kojoj su se sastali ekipe Okić transport i Zlatarna Najo. Na kraju je ubjedljivo slavila Zlatarna Najo rezultatom 4:1.

Nakon ove, uslijedila je revijalna utakmica u kojoj su svoje nogometno umijeće prikazali mlađi naraštaji predstavljajući ekipe NK „Krajišnik“ i ekipu „Dijaspore, a na kraju je susret završen rezultatom 2:2.

Iako se radilo o revijalnoj utakmici, sportske borbenosti i nadmetanja na terenu nije nedostajalo.

Završnicu je obilježila i lijepa gesta Kladušanina Armina Mujakića, bivšeg mladog reprezentativca Austrije, igrača bečkog Rapida koji je poslao dres kao poklon mladom igraču Krajišnika, Ervinu Keranoviću, nedavno proglašenom za najboljeg kadeta USK-a.

Nakon toga uslijedila je borba za sami tron. U finalnoj utakmici sastale su se ekipe Pajditosi/PVC Džaja i Limotehna.

U izuzetno napetoj i neizvjesnoj utakmici slavila je ekipa Limotehne rezultatom 2:3. Utakmicu je obilježio Ermin Mizić, koji je sa dva pogotka najviše doprinio ekipi u osvajanju četvrte titule. Mizić je ujedno i proglašen za najboljeg strijelca turnira sa ukupno 13 postignutih pogodaka, dok je njegov timski kolega Elmin Prošić ponio titulu najboljeg igrača turnira.

Najboljim čuvarem mreže proglašen je Dilah Beširević (Pajditosi/PVC Džaja). Svi su pored pehara nagrađeni u iznosu od 100KM. Najboljom Fair play ekipom proglašen je KK „Krajišnik“.

Konačni poredak:

  1. LIMOTEHNA
  2. PAJDITOSI/PVC DŽAJA
  3. ZLATARNA NAJO
  4. OKIĆ TRANSPORT

Nagradni fond turnira iznosio je 15.000 KM:

1.) 9.000 KM + pehar + prelazni pehar

2.) 3.300 KM + pehar

3.) 1.900 KM + pehar

4.) 500 KM + pehar

Organizator turnira bilo je JKUP „Komunalije“ Velika Kladuša čiji direktor, Amir Đogić ističe da je zadovoljan činjenicom da je turnir protekao u fer i sportskom nadmetanju, te je izrazio želju da naredni turnir bude u znaku još bolje organizacije.

Generalni pokrovitelj turnira bila je Općina Velika Kladuša, sponzor JKP „ViK“ Velika Kladuša, dok je medijski pokrovitelj turnira bio Radio Velika Kladuša.

Izvor: radiovkladusa.ba

 

Facebook Comments