Bužim Najava (BŽ) Nogomet (BŽ) Novosti

IZVUČENI PAROVI ZA 1. NOVOGODIŠNJI MALONOGOMETNI TURNIR U BUŽIMU

Jučer je u Maloj sali Centra za kulturu, sport i informisanje Bužim upriličeno izvlačenje parova za 1. Novogodišnji malonogometni  turnir Bužim, koji će se održavati u Sportskoj dvorani Bužim.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za srijedu 02.01.2019. godine sa početkom u 16:00 sati, a u prvoj utakmici sastaju se:

MNK BREKOVICA JUNIORI – ZLATAR NAJO VELIKA KLADUŠA

54 EKIPE PRIJAVLJENO U 4 KATEGORIJE

Najbrojnija je, senirorska kategorija u kojoj je prijavljeno čak 28 ekipa koje će biti smještene u osam grupa i to 4 grupe sa po 4 ekipe u grupi ( A, C, E, G) i 4 grupe sa po 3 ekipe u grupi ( B, D, F, H), tako da iz svake grupe dalje prolaze dvije najbolje ekipe i na taj način dobijemo utakmice 1/8 finala, kasnije šemom takmičenja utakmice ¼ finala, ½ finale i na kraju dvije najbolje ekipe 1. Novogodišnjeg malonogometnog turnira.

Što se tiče djece u kategorijama U12 prijavljeno je 6 ekipa, u kategoriji U14 prijavilo se 8 ekipa, dok je u kategoriji  veterana prijavljeno 12 ekipa. U kategorijama veterana, te djece U12 i U14 igrat će se po sistemu eliminacija.

Važno je napomenuti da djeca U12 i U14 svoje utakmice igraju u subotu 05.01.2019. godine od 10:00 sati, a isti dan svoje utakmice igraju i veterani od 17:00 sati. Raspored i satnica u nastavku.

Prisutnim predstavnicima ekipa obratio se ispred Nogometnog kluba “Vitez“, Remzija Kudelić, koji je poželio dobrodošlicu svim ekipama te izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja prijaljvelnih ekipa u sve četiri kategorije. Obzirom da je 1. Novogodišnji malonogometni turnir u našoj novoj dvorani možemo posebno biti zadovoljni sa brojem ekipa, zato Vam svima veliko hvala. Zatim je kazao da će pobjedničkoj ekipi u kategoriji seniora pripasti nagrada u iznosu od 1.000,00 KM. Drugo plasirana ekipa će osvojiti 400,00 KM, dok će trećeplasiranoj ekipi pripasti nagrada u iznosu od 100,00 KM, kao i pehari za osvojena neka od prva tri mjesta i nagrada za fair play ekipu. Što se tiče ostale tri kategorije veterana, djece U12 i U14 njima će pripasti pehar za osvojena prva tri mjesta, nagrada fair play i djeci medalje. Također, u sve četiri kategorije nagrađivat će se najbolji pojedinci: golman, strijelac, igrač turnira.

Prisutne ekipe su još upoznate sa pravilima ponašanja, sportskim pravilima te su pojasnili najbitnije detalje malonogometnog turnira kako bi isti bio što bolji i kvalitetniji.

Kao što smo i najvili da turnir započinje 02. januara, a završava finalnom večeri za sve četiri kategorije 11. januara 2019. godine povodom najslavnije i najsjajnije bitke 505. Viteške brigade pod nazivom “Munja 93`”.

Svim učesnicima turnira želim puno uspjeha i dobrih rezultata. Radujte se, uživajte u druženju i neka vam 1. Novogodišnji malonogometni turnir ostane u lijepom sjećanju.

U nastavku pogledajte komplet raspored utakmica i takmičarsku šemu sa izvučenim grupama.

Facebook Comments