Cazin Najava (CZ) Nogomet (CZ) Novosti U ŽIŽI

EKSKLUZIVNO: U Cazinu “Svjetsko prvenstvo cazinske dijaspore u futsalu 2019”

Na inicijativu određenog broja naših sugrađana koji žive i rade u dijaspori, a organizuju i igraju futsal (dvoranski fudbal), 28.12.2018.godine je u kabinetu gradonačelnika Grada Cazina, mr.Nermina Ogreševića, održan radni sasatanak na temu organizacija manifestacije „Svjetsko prvenstvo cazinske dijaspore u futsalu“.

Pored savjetnika gradonačelnika Grada Cazina, Hamdije Ljubijankića, referenta za dijasporu u gradskoj upravi, Samira Japića, direktora sportskog centra Seadina Badića, predsjednika Sportskog saveza Grada Cazina, Emira Dautovića, sastanku su prisustvovali i i ljubitelji futsala/fudbala od kojih je i krenula ideja (osam sugrađana iz sedam različitih zemalja).


Savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Hamdija Ljubijankić, obratio se u uvodnom izlaganju, podržao ideju, da bi nakon radnog dijela izlaganja svih prisutnih došlo do određenih zaključaka.

Donešeni su sljedeći zaključci:

1. Naredni radni sastanak na temu organizovanja manifestacije „Svjetsko prvenstvo cazinske dijaspore“ u futsalu krajem mjeseca marta 2019. godine;

2. Termin organizovanja manifestacije „Svjetsko prvenstvo cazinske dijaspore“ dogovoren za 26/27. decembar 2019. godine, koji će biti vezan za proglašenje odluke „Dani cazinske dijaspore“, koju treba usvojiti gradsko vijeće Grada Cazina na nekoj od narednih sjednica;

3. Referent za dijasporu, Samir Japić, zadužuje se za dalju koordinaciju, kada je u pitanju organizacija navedene manifestacije.

Svakako da je ovo projekat vrijedan pažnje s obzirom na razvoj sporta i sportskih aktivnosti Grada Cazina, a da se upravo u Cazinu radi kvalitetno po pitanju budućnosti razvoja sporta je i dokaz od prije nekoliko dana, kada je Cazin dobio i veliku podršku NSBiH, na čelu sa gosp.Irfanom Durićem, te ostvario projekat izgradnje terena sa umjetnom travom, koji je uspješno realizovan u okviru projekta “Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa kroz širu društvenu zajednicu”.

Pored Cazina terene sa umjetnom travom će dobiti još četranaest općina: Travnik, Čapljina, Konjic, Široki Brijeg, Hadžići, Žepče, Gradačac, Tomislavgrad, Goražde, Bijeljina, Istočno Novo Sarajevo, Gradiška, Prijedor i Doboj.

Facebook Comments