Bihać Košarka (BI) Novosti

KK Željo 1971 Bihać zasjeo na prvu poziciju prvenstvene ljestvice

U susretu dvije u ovom trenutku po kvaliteti najbolje ekipe u prepunoj dvorani SD Luke, prikazana je izuzetno borbena i kvalitetna košarka u kojoj je trijumfovao KK Željo 1971 Bihać. Tokom cijele utakmice nije bilo posebne prednosti domaćina, a niti gostiju iz Gračanice.

Sama završnica utakmice veoma napeta, kada su svi u dvorani očekivali sigurnu pobjedu, sudačka trojka je svojim dvojbenim odlukama utakmicu odvela u produžetke.

Nošeni velikom podrškom navijača, KK Željo 1971 Bihać u posljednjih pet minuta uspijeva izvojevati pobjedu i zasjesti na sami vrh tabele A2 Lige FBiH.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva, naši košarkaši idu na gostovanje u Žepče kod ekipe KK Orlovik, a u izjavi za naš portal, kapiten Denis Mahmutović je upravo najavio pobjedu i u tom duelu.

” Utakmica je bila čitavih 40 minuta koš za koš, gdje smo se smjenjivali u rezultatu, a uspjeli smo prelomiti utakmicu tek u produžecima, kad je došla do izražaja naša mladost i fizička sprema.  Ekipa Gračanice, iskusna ekipa, predvođena sa tri igrača s kojima sam imao priliku igrati u drugim ekipama dugo godina, a koji su već nastupali u A1 Ligi FBiH i ja im ovom prilikom čestitam na jako dobroj košarkaškoj predstavi, a kao što smo i najavili prava košarkaška predstava. Mi idemo dalje ka ostvarenju svojih ciljeva, ekipa je jako motivisana i u Žepče idemo po pobjedu. Čestitam svojim igračima na super dobroj utakmici, trenerima, a posebno veliko hvala mnogobrojnim navijačima i simpatizerima kluba, koji su pokazali, koliko vole i koliko poštuju naš rad. Mislim da je ovo bila daleko najposjećenija utakmica od svih dvoranskih sportova”.

KK ŽELJO 1971 – KK GRAČANICA 95:83 (20:19, 15:22, 28:22, 18:18,14:8)

 

 

Facebook Comments