Bihać Najava (BI) Nogomet (BI) Novosti

Susjedi iz Hrvatske izdominirali na parketu SD Luke Bihać

Preostao je još jedan susret u okviru 1. kola kategorije seniora, koji je na rasporedu u petak 28.12.2018.godine, a danas smo saznali i imena tri nove ekipe, koje su izborile plasman u 1/16 34.Novogodišnjeg malonogometnog turnira Bihać 2018/2019.

U kategoriji veterana odigran je jedan susret između starih rivala ekipe iz V.Kladuše i veterana iz Bos. Krupe. Uspješniji su bili veterani THERMO BH VETERANI B.K. i slavili rezultatom 3:1 nad ekipom iz V.Kladuše.

Ekipa MNK SRBLJANA u kategoriji seniora je izborila plasman u dalje takmičenje bez borbe jer ekipa VELIKA KLADUŠA se nije pojavila na parketu SD Luke u Bihaću, pa je rezultat glasio 3:0 (p.f.).

Veoma zanimljiv susret današnjeg rasporeda je uslijedio u drugom duelu kategorije seniora, gdje su se sastale ekipe FORMULA i ekipa 2.PJEŠADIJSKI BATALJON BIHAĆ, a na kraju je slavila FORMULA rezultatom 5:2.

Prijatno iznenađenje su nam priredili naši stari znanci iz Hrvatske ekipa CAFFE BAR STARI GRAD, koja je na ovogodišnje izdanje turnira došla sa nešto podmlađenom i veoma kvalitetno uigranom ekipom, pa su bili superiorni nad domaćom ekipom MNK RIVER PLATE i slavili sa visokih 13:3, a publika je na kraju susreta nagradila velikim aplauzom naše goste iz Hrvatske.

34.Novogodišnji malonogometni turnir Bihać 2018/2019 se nastavlja u petak 28.12.2018 godine sa početkom u 17:20h, a na rasporedu su dvije utakmice veterana, te posljednja utakmica 1. kola kategorije seniora, a drugo kolo u kategoriji seniora će otvoriti ekipe ĆEHA INŽINJERING i REMIĆ d.o.o.

Zasigurno možemo kazati da nas narednog petka očekuju veoma kvalitetni i neizvjesni susreti u obje kategorije.

Po prvi put u kategoriji veterana nastupa ekipa AMIR KOZLICA FICA, koja je ove godine na popularnoj “Kutiji Šibica” u Zagrebu izborila plasman u 1/8 ekipa, a za protivnika imaju dobro poznatu veteransku ekipu BOCA JUNIORS PIZZERIA ASA.

MNK BIHAĆ 1260 također bilježi prvi nastup na ovogodišnjem izdanju turnira, a za protivnika imaju ekipu iz V.Kladuše, LIMOTEHNA ZLATARNA NAJO.

U kategoriji seniora dobit ćemo i posljednjeg putnika u 1/16 turnira u duelu ekipa MNK MINI DNEVNIK i ADIS I PRIJATELJI, gdje nas očekuje veoma dobar susret s obzirom na sastave ekipa.

A nakon toga otvaramo i 2. kolo seniorskog dijela sa susretom ĆEHA INŽINJERING i ekipe REMIĆ d.o.o.

Facebook Comments