Izvještaji o radu Novosti

REZIME i ZAHVALNICA PARTNERIMA : Prvi sportski portal USKsport.ba “NO1” u Unsko sanskom kantonu

Druga godina zaredom našeg rada u sklopu Udruženja za razvoj i promociju sporta USK-a, Prvog sportskog portala USKsport.ba je skoro na izmaku, a mi zasigurno moramo biti zadovoljni sa ostvarenim rezultatima u tekućoj 2018.godini. Kako smo i najavili na kraju prošle 2017.godine, te postavili jasne ciljeve i zadatke, kroz naš plan rada za 2018.godinu, možemo sa sigurnošću konstatovati, da je u tekućoj 2018.godini urađeno mnogo više u odnosu na predhodnu godinu.

Samo u 2018.godini pratili smo preko 100 sportskih manifestacija diljem USK-a, pri tome objavili preko 400 članaka, objavili preko 11.000 fotografija sa sportskih manifestacija, preko 350 video priloga sa raznih sportskih manifestacija, pisali o uspjesima pojedinaca njih 20 pojedinačno, pisali o radu klubova i njihovim uspjesima, također preko 20 klubova, pojedinačnim uspjesima, kao i uspjesima sportskih kolektiva općenito.

Još jedno Međunarodno priznanje je pristiglo na našu adresu, a riječ je o Međunarodnom priznanju za sportsku fotografiju “Odlučujući trenutak 2018” Rijeka (HR), a pomenuto priznanje je u našoj riznici već treću godinu zaredom.

  • Međunarodno priznanje za sportsku fotografiju “Odlučujući trenutak 2016” Rijeka (HR)
  • Specijalno priznanje za medijsku promociju sportista i njihovih rezultata Sportskog savez agrada Bihaća 2016
  • Specijalna nagrada Sportskog saveza USK-a za medijsku promociju sportista i njihovih rezultata 2016
  • Specijalna nagrada Sportskog saveza USK-a za medijsku promociju sportista i njihovih rezultata 2017
  • Međunarodno priznanje za sportsku fotografiju “Odlučujući trenutak 2017” Rijeka (HR)
  • Međunarodno priznanje za sportsku fotografiju “Odlučujući trenutak 2018” Rijeka (HR)

Sve to je objavljeno putem našeg i Vašeg Prvog sportskog portala USKsport.ba i za samo dvije godine postojanja našeg Udruženja za razvoj i promociju sporta USK-a, pa između ostalog i za sam grad Bihać smo učinili ogromu stvar na promociji sporta, sportaša, njihovih rezultata i zasigurno smo ponosni na naš rad jer smo s pravom “NO1” po tom pitanju u USK-u.

Naravno u toku 2018.godine smo u Udruženju za razvoj i promociju sporta USK-a uspješno realizovali i projekat MPS (Medijska Promocija Sporta), a uz pomoć i sredstvima Ministarstva kulture i sporta FBiH Sarajevo, koje nam je obezbijedilo dio sredstava za nabavku opreme za rad Udruženja.

Nažalost, kod mnogih domaćih institucija na našem kantonu ovaj projekat nije prošao ali na našu sreću uvijek postoje oni, koji prepoznaju naš trud i rad, a samim tim i vrednuju naše ostvarene zadatke, pa su nam ujedno i velika podrška.

Ne smijemo i ne želimo zaboraviti sve one , koji su nas podržali od prvog dana osnivanja našeg Udruženja za razvoj i promociju sporta USK-a. Financijsku pomoć na samom početku osnivanja Udruženja su nam pružila dva fizička lica i jedno pravno lice. Iz poštovanja prema istim i njihovom zahtjevu nećemo objaviti njihova imena, a oni znaju o kome se radi. Za stručnu pomoć oko osnivanja Udruženja, velike zasluge zasigurno idu na adresu IDK Studio Bihać i njihovom direktoru gosp. Vesmiru Ružniću, naravno tu su i naši najvrijedniji sportaši KIK Una Sana, na čelu sa Alagom Pašićem, Sabahudinom Šušnjarom i Adnanom Šečićem, koji su nam pružili i pružaju veliku podršku u našem radu.

Svakako sve gore navedeno ne bih bilo izvodivo, da nije također naših vjernih partnera, koji nas prate kroz protekle dvije godine i financijski podržavaju naš rad ili na neki drugi način.

Ovim putem se želimo zahvaliti onima, koji su među prvim priskočili i od prvog dana podržali i podržavaju naš rad i danas:

SSUSK-a, GSS Bihać, Bihaćka pivovara d.d, Savez za sport i rekreaciju RVI i invalidnih lica USK-a, Bauerfeind, Auto Stil d.o.o., Džaja Plast, Malonogometna C-Liga Cazin, KIK Una Sana i Fitnes centar DiA Bihać.

Hvala Vam svima na podršci, hvala našoj vjernoj populaciji koja nas prati, kako u BiH, tako i van granica naše države, a ujedno i poruka za sve one, koji žele podržati naš rad u budućnosti na bilo koji način, neka se slobodno jave  našem timu.

Konačan Izvještaj o radu Udruženja za razvoj i promociju sporta USK-a, donijet ćemo na kraju godine o čemu ćete biti obaviješteni, kao i protekle godine putem našeg portala.

Hvala Vam i sretno !!

 

 

Facebook Comments