Bihać Mix sportova (BI) Novosti U ŽIŽI

PRESS: GSS Bihać na današnjoj press konferenciji predstavio idejno riješenje za rekonstrukciju sportske dvorane u Bihaću

Predsjednik GSS Bihać Mladen Šantić i članovi Upravnog odbora GSS Bihać, Saša Smiljanić, Adnan Šečić i Husein Ramić, na današnjoj press konferenciji su predstavili idejno riješenje za rekonstrukciju sportske dvorane u Bihaću. Realizacija ovog veoma zahtjevnog projekta, koji će koštati 2.000.000,00 KM bi trebao da krene naredne godine u petom mjesecu.

JU za sport odmor i rekreaciju u saradnji sa renomiranim projektantskim kućama izradila je Projekat potpune rekonstrukcije i dogradnje dvorane Luke, sa procjenom troškova dogradnje još jednog novog parketa, dogradnje tribina, nekoliko novih malih sala, svlačionica i drugih sadržaja, kao i utopljavanje kompletnog objekta sa efikasnim grijanjem čija vrijednost iznosi oko 2.000.000,00 KM.

Predsjednik GSS Bihać Mladen Šantić je u svom izlaganju kazao, kako je je ovaj idejni projekat, kojeg su upravo predložili na nivou GSS Bihać, a u saradnji sa JU za sport odmor i rekreaciju Bihać od velikog značaja za budućnost sporta i dalje opstojnosti, odnosno adekvatnog korištenja sportskih terena, a sve u cilju što boljih uslova za trenažni proces klubova, pojedinaca, odnosno rekreacije pa samim tim i njihovih krajnjih rezultata.

Ovim putem predsjednik GSS Bihać je pozvao Gradsko vijeće Bihać, da na narednoj sjednici, koja će se održati 24.12.2018. podrže ovu inicijativu i na taj način pokažu jedinstvo u ostvarivanju zajedničkih poduhvata, a za dobrobit budućnosti sporta u gradu Bihaću.

Članovi Upravnog odbora GSS Bihać, Adnan Šečić, Saša Smiljanić i Husein Ramić u svom izlaganju su predočili  način na koji će se ovaj projekat realizovati, naravno pod uslovom da idejno riješenje dobije podršku Gradskog vijeća na narednoj sjednici.

Također su pomenuli i teškoće sa kojima se susreću klubovi, koji egzistiraju u veoma skromnim uvjetima, manjkom trenažnog procesa klubova jer jedina sportska dvorana u gradu Bihaću se koristi za 90% sportskih, pa i kulturnih aktivnosti, što je nedovoljno za budućnost razvoja sporta i rekreacije u gradu Bihaću.

Krajnje vrijeme je da se nešto učini po tom pitanju, a smatramo da je ovo ispravno i jedino rješenje za rekonstrukciju i dogradnju naše sportske dvorane u Bihaću, kazali su na kraju današnjeg izlaganja članovi Upravnog odbora GSS Bihać, na čelu sa predsjednikom Mladenom Šantićem.

Facebook Comments