Bihać Najava (BI) Nogomet (BI) Novosti

34.Novogodišnji malonogometni turnir Bihać 2018/2019 može da počne

Danas su izvučeni parovi  za još jedno izdanje, tradicionalnog 34. Novogodišnjeg malonogometnog turnira Bihać 2018/2019, koji starta u subotu 15.12.2018. godine sa početkom u 13h. Da malonogometni turnir u Bihaću ima svoju posebnu draž, te da je dugi niz godina organizovan sa velikim brojem ekipa i ove godine je pokazao, bez obzira na ekonomsku situaciju i veliki broj odlazaka mlađe populacije van granica BiH za boljim životom, pa i ove godine je okupio zavidan broj ekipa s obzirom na trenutnu situaciju na malonogometnim terenima našeg kantona, a i turnira u regionu inače.

Pedeset i osam ekipa u današnje vrijeme je ogroman uspjeh sakupiti na jednom mjestu, naravno to može samo tradicionalni malonogometni turnir u Bihaću, koji će naredne godine doživjeti i svoj 35. Jubilarni malonogometni turnir za koji se već sad vrše pripreme.

U kategoriji seniora prijavljeno je ukupno 33. ekipe, a voljom žrijeba dvije ekipe će odigrati utakmicu pretkola, koja je na rasporedu već u subotu sa početkom u 13h, a sastaju se ekipe MNK BREKOVICA – AUSTROTHERM.

Kategorije pretpionira i pionira su zastupljene sa 16. ekipa, po 8. ekipa u svakoj kategoriji, raspoređenih u dvije grupe, a njihovi susreti se očekuju na rasporedu pred Novu Godinu 2019.

Tri grupe veterana, sa po tri ekipe čine ukupan broj od 9.ekipa, koji će svoje utakmice razigrati u grupnoj fazi, a u završnicu ulaze tri prvoplasirane ekipe i najbolja drugoplasirana ekipa iz tri grupe.

Nagradni fond turnira je 11.000,00 KM, a prvoplasirana ekipa u kategoriji seniora će pored pehara u trajno vlasništvo, prijelaznog pehara osvojiti i novčani iznos od 5.500,00 KM.

Drugoplasiranoj ekipi će pripasti pehar u trajno vlasništvo i novčani iznos od 2.800,00 KM, a trećeplasirana ekipa pored pehara osvaja i novčanu nagradu u iznosu od 1.000,00 KM.

Fair Play ekipu očekuje pehar.

Organizator turnira je na ovogodišnjem izdanju malonogometnog turnira odlučio nagraditi i četvrtoplasiranu ekipu u kategoriji seniora sa plaketom i novčanim iznosom od 400,00 KM, a novčane nagrade neće izostati ni za najboljeg igrača, strijelca i golmana, koji će pored plaketa i statua osvojiti i novčanu nagradu u iznosu od po 100,00 KM.

Veterani također osvajaju pehara za prva tri mjesta u trajno vlasništvo, a za prvo mjesto je obezbjeđeno 600,00 KM, drugo mjesto 300,00 KM i treće mjesto 100,00 KM.

U kategorijama pretpionira i pionira prvoplasirane tri ekipe osvajaju pehare u trajno vlasništvo, a najbolji igrač u pomenutim kategorijama osvaja plakete.

Ove godine nas očekuje veoma zanimljivi susreti tokom turnira, pa samim tim i  završnica ovogodišnjeg izdanja turnira će biti u svakom slučaju sa mnogo neizvjesnosti, zato Vas ovim putem pozivamo na malonogometnu poslasticu u SD Luke u Bihaću jer je sve spremno za našu tradiciju, koja zasigurno, kao i obično zaslužuje našu veliku pažnju!!

Dobro nam došli dragi prijatelji!!

 

 

Facebook Comments