Bihać Mix sportova (BI) Novosti U ŽIŽI

Uspješno održano edukativno predavanje na temu “Anti-doping” kontrola

U Bihaću je danas u organizaciji SSUSK-a uspješno održano edukativno predavanja na temi “Anti-doping” kontrola, a u suradnji sa Agencijom za antidoping kontrolu BiH. Odlično i veoma konstruktivno, a samim tim i uspješno je ostvarena komunikacija predavača gosp. mr.sci. Seada Mulića-Višeg stručnog saradnika za antidoping prevenciju, edukaciju i saradnju sa sportskim savezima, koji je prisutne upoznao sa svim elementima današnje teme, a nakon toga je uslijedila i rasprava, odnosno mnogobrojna pitanja upućena od prisutnih, a sve u svrhu sticanja znanja o “Anti-doping” kontroli i njenoj efikasnosti.

Pored gosp. Seada Mulića, inače danas glavnog predavača, na mnogobrojna pitanja prisutnih odgovarao je i Amir Avdagić-predsjednik Istočnoevropske antidoping organizacije, a svakako svi oni koji su danas bili prisutni na ovoj edukaciji mogu biti zadovoljni jer su stekli nova znanja, koja su vrlo bitna u današnjem sportu i samoj kontroli sporta, sportaša općenito, te njihovih trenera, a sve u svrhu zdravog načina života i razvoja kroz sami sport.

Slavko Matić – direktor Agencije za antidoping kontrolu BiH u svom uvodnom izlaganju, nije krio zadovoljstvo što se ponovo nalaze u USK-u nakon punih šest godina pauze, ističući antidoping kontrolu, te njene segmente, kao veoma važan produkt sporta i sportaša općenito.

Među prisutnim gostima na današnjem predavanju, imali smo priliku vidjeti najmlađe sportiste, trenere, profesore, sportske radnike, doktore, medicinare, sportaše, što svakako zavređuje veliku pohvalu, a također i veliko zadovoljstvo jer smo danas izašli sa edukacije bogatiji za još jedno sportsko, životno iskustvo, znanje, a sve za budućnost našeg sporta.

 

Facebook Comments