Bihać Novosti Odbojka (BI)

ŽOK Bihać upisao i šestu pobjedu u nizu za prvu poziciju na tabeli

Bišćanke su večeras upisale i svoju šestu pobjedu u nizu u okviru 8. kola Superlige FBiH grupa “Sjever”, a ovaj put su nadigrale ekipu ŽOK Gračanica Fortex sa visokih 3:0 ( 26:24, 25:10, 25:11).

Odbojkašice Gračanice su odlično otvorile utakmicu i tokom prvog seta su bile u vodstvu do samog kraja, kada se dešava preokret u našu koristi i prvi set poentiramo 26:24. Velika podrška sa tribina od strane navijača iz Gračanice, kojih je bilo mnogo više nego domaćih navijača, prouzrokovalo je nervozu i pritisak u redovima naših odbojkašica tokom otvaranja utakmice, što je na veliku žalost za bihaćki sport jer po ko zna koji put je izostala podrška, te pune tribine našim odbojkašicama, koje su zasigurno zavrijedile mnogo više pažnje.

Bez obzira na izostanak podrške sa tribina, odbojkašice Bihaća su zajedno sa svojim trenerom, Seminom Hubićem ponovo pokazale koliko su jake, spremne, odlučne i nepobjedive. U nastavku susreta nadigrale su gošće iz Gračanice, a naravno i “ušutkale” uzavrelu atmosferu navijača Gračanice sa tribina dvorane Luke u Bihaću.

ŽOK BIHAĆ: Fišek, Kozlica, Saračević, Mujadžić, Ibrahimagić, Alić-Ekinović, Dizdarević, Karat, Kartal, Dedić, Čavkunović, Čaušević. TRENER: Semin Hubić

ŽOK GRAČANICA FORTEX: Jukan, Žbanić, Kujundžić, Gopo, Letić, Vakičić, Sinanović, Jahić, Kovačević, Karahmet, Ramakić, Hasanbašić. TRENER: ——–

Evo ovo je bila šesta pobjeda u nizu, ovo je bila pobjeda Bihaćkog sporta, ovo je pobjeda za prvu poziciju na tabeli, ovo je pobjeda za jesenjeg prvaka, ovo je pobjeda svih nas jer u posljednjem 9. kolu naše odbojkašice putuju u Kakanj direktnom konkurentu za prvu poziciju.

Postavlja se pitanje: Šta je to potrebno uraditi inače u sportu, koji rezultat napraviti, kako bi privukli bar malo pažnje i podrške sa tribina naše dvorane Luke u Bihaću? Zar je moguće da ovakav uspjeh i napredak naših odbojkašica u vrlo kratkom vremenu, nije podržan od strane svih nas?? Zar je moguće večeras da našu dvoranu napune navijači iz Gračanice i dirigiraju nam tempo navijanja na našim tribinama??

Sramota za sve nas jer ove dame to nisu zaslužile!!

HVALA VAM BIŠĆANKE, VI STE NAŠ PONOS!!

Facebook Comments