Bihać Košarka (BI) Novosti

KK Željo 1971 Bihać razmontirao KK Litvu iz Banovića

Upravo onako, kako smo i najavili, mladi košarkaši KK Željo 1971 Bihać su u okviru 1. kola A2 Lige FBiH grupa “Sjever” napravili iskorak više i najavili odličnu sezonu, pobjedivši Litvu iz Banovića  sa čak trideset i jednim košem razlike. Soldino popunjena Sportska dvorana Luke i odlična košarkaška predstava urodila je plodom za mlade domaće košarkaše u redovima KK Željo 1971 Bihać, koji su na kraju slavili rezultatom 92:61 i tako pokazali da njihovo vrijeme dolazi u pravom smislu.

Iskusni dvojac Selmanović- Mahmutović, odlični na parketu, sa čak trideset i osam poena, a mladi Kurbegović pokretač i mašina mladih Željinih košarkaša, također efikasan sa čak trinaest postignutih koševa. Halkić sa šesnaest ubačenih poena, a u listu strijelaca se upisao i Jahić, Ibrahimpašić, Jovanović, Muhamedagić i Begatović.

Sve u svemu odlična uvertira KK Željo 1971 Bihać i prva pobjeda, a pred veliki Krajiški derbi, koji se igra narednog vikenda, kada će mlade košarkaše Želje ugostiti ekipa KK Bihać u dvorani Luke.

Naš portal je susret pratio u direktnom prenosu, preko You Tube kanala USKsport.ba, a snimak utakmice možete pogledati u nastavku.

KK ŽELJO 1971 BIHAĆ: Toromanović, Selmanović 21, Ramić, Mahmutović 17, Jahić 6, Ibrahimpašić 5, Jovanović 9, Majstorović, Kurbegović 13, Muhamedagić 3, Halkić 16, Begatović 2.

KK LITVA: Memić, Terzić 10, Husić 10, Čivić 6, Haskić, Čebić 3, Kovačević 11, Mujezinović 3, Saletović, Smajlović 2, Dostović 16.

Facebook Comments