Bužim Cazin Nogomet (BŽ) Nogomet (CZ)

NAJAVA: Subota u Cazinu u znaku velikog Krajiškog futsal derbija

Cazin je narednog vikenda u znaku velikog futsal derbija u okviru 3. kola Prve lige futsala FBiH, a na parketu Sportske dvorane u Cazinu, ekipa domaćina MNK BUBAMARA AUTO STIL & PVC DŽAJA će ugostiti ekipu FC KONJODOR. Susret je zakazan u subotu sa početkom u 20:00h.

Očekuje nas kvalitetan i veoma zanimljiv susret, do kraja neizvjestan jer se radi o dobro poznatim futsal majstorima u obje ekipe, koje se trenutno nakon dva odigrana kola nalaze u vrhu tabele bez poraza.

Ekipa MNK BUBAMARA AUTO STIL & PVC DŽAJA je u okviru prvog kola bila slobodna, dok su bodove donijeli iz Zenice u drugom kolu takmičenja pobjedivši ekipu MNK CALP rezultatom 2:4.

FC KONJODOR ima nešto bolji skor od ekipe domaćina, a u okviru prvog kola su također donijeli bodove iz Žepča pobjedivši ekipu MNK ŽEPČE rezultatom 3:6, a na domaćem terenu u prvoj zvaničnoj utakmici pred domaćom publikom proteklog vikenda u Bužimu su slavili rezultatom 8:5 nad ekipom MNK DIABIH iz Sarajeva.

U redovima MNK BUBAMARA AUTO STIL & PVC DŽAJA nastupaju: Salim Karalić, Haris Šarić, Amar Omanović, Selvedin Ćatić, Halid Delić, Anel Halkić, Amir Hušić, Izudin Kličić, Sulejman Mehić, Ermin Mizić, Adnan Nadarević, Ermin Nuhanović, Sandi Nuhić, Selvedin Nuhić, Elmin Prošić i Mirza Račić.

Za FC KONJODOR nastupaju igrači: Nermin Akmadžić, Ahmed Fajković, Mirsad Begić, Mirzet Pajalić, Alen Ibrišimović, Sejad Ibrišimović, Amir Bolić, Alan Čajić, Džemal Kadić, Alen Mehić, Dženan Mehić, Anes Nanić i Salem Veladžić.

Hat-trick u proteklom kolu za svoje ekipe su postigli Alen Ibrišimović(FC KONJODOR) u susretu protiv MNK DIABIH, dok je za ekipu MNK BUBAMARA AUTO STIL & PVC DŽAJA tri puta u listu strijelaca se upisivao Elmin Prošić u susretu protiv MNK Calp u Zenici.

Mnogo je razloga da u subotu 10.11.2018. godine rezervišete svoje mjesto u Sportskoj dvorani u Cazinu u 20:00h i uživate u pravom futsal spektaklu koji nas očekuje.

Facebook Comments