Bužim Klubovi Novosti Odbojka (BŽ) Rezime

Deset godina postojanja ŽOK Bužim

ŽOK Bužim je proteklih dana obilježio deset godina postojanja kluba, a tom prigodom Vam donosimo utiske sa održane proslave i prenosimo Vam emocije odbojkašica ovog kluba.

O minulom vremenu emotivno su govorile odbojkašice ŽOK Bužim na ceremonijalnom dijelu:

„Tog jesenjeg dana u sali OŠ Bužim uhvatile smo se za ruke i odlučile zajedno sa Edinom Mulalićem, Aladinom Ičanovićem, Admirom Kazaferovićem i Amelom Ćatićem napraviti prve korake. Kažu da je prvi korak najteži, naš je bio lagan nošen emocijama voljom, snagom i željom da postanemo sportašice, odbojkašice.“

ŽOK BUŽIM je osnovan 2008 godine. Ovih dana slavimo postojanje koje traje deset godina. Iza nas su mnogi uspjesi i porazi. Slavimo desetogodišnja prijateljstva, slavimo svoj rođendan. Iza nas su dvije generacije sportašica. Nauka kaže da djeca prvo razvijaju autoritet prema roditeljima, mi smo ih imale više.

“Jedan od njih je Edin Mulalić prvi trener Ženskog odbojkaškog kluba. On nažalost večeras nije tu sa nama. Žao nam je sto večeras ne slavi sa nama ali ćemo se svakako zahvaliti za strogi odgoj. Edine hvala ti za svako poslano kući zbog neprimjernog ponašanja. Hvala ti što si nam usadio u srca sport. Hvala ti što si nas provocirao u nadi da ćemo svaki put bolje reagovati. Hvala što si bio tako strog u našim pubertetskim godinama. Hvala za svaku upalu mišića. Hvala ti za prijateljstva koja traju i trajat će”.

Isto tako se želimo zahvaliti i našem treneru Aladinu Ičanoviću.

“Aladin je uzor mnogim dječacima i djevojčicama zbog svog korektnog ponašanja. Iza njega su veliki uspjesi i oni malo manji. Kroz život ga prati njegova istrajnost, o tome govori kako je od prvog dana ostao dosljedan svojim idejama i ciljevima. Hvala vam za svu brigu oko nas, za svaku strogu riječ, a najviše želimo da se zahvalimo za njegove šale i pošalice o kojim ćemo još dugo pričati. Hrabrog sreća hoće, svaka zajednica treba više hrabrih Aladina. Treneru veliko hvala od tvojih leptirica. Uz Aladina i Edina, uz Sportski savez, Kantonalni sportski savez, odbojkaški savez rame uz rame, kao osnivači stajali su Admir Kazaferović, Ćatić Amel, Amir Mulalić i Haris Isaković”.

“Dragi predsjedniče hvala ti na hrabrosti što si prihvatio veliku odgovornost i bio naš predsjednik. Veliko ti hvala za tvoj rad i trud kroz mnogobrojne projekte koji su nam pomogli za bolje uslove rada. Itekako razumijemo teret koji nosi sa sobom uloga vođe i prvog na čelu, ali isto tako smo svjesni s kojom dozom ljubavi si to radio, a sve zbog nas. Iz srca ti se zahvaljujemo”.

“Haris Isaković, Hari zahvaljujemo ti se za svu moralnu podršku za sve tvoje ideje i ono najbitnije nama djevojkama hvala ti za fotografije. I stvarno nam je žao što nismo pobjedile tu utakmicu u Petrovcu, kad nam je nagrada bila da te našminkamo”.

“Amel Ćatic, nekima si bio profesor, neke od nas si učio plivati, neke od nas si učio korake za smeč, neke servis, neke da nije zdravo sjediti na parketu. Uvijek si nas ozbiljno učio svemu. Hvala ti na tome”.

“Amir Mulalić nas Cazinjan, naš hadžija, Hvala ti za smijeh, hvala ti za komentarisanje odjevnih stilova, hvala ti za motivacione govore, kritike i ono najbitnije hvala ti za prevoz u crvenom automobilu, naravno ovo ti se zahvaljuju one koju su bile ispod 60 kilograma”.

Stvari ne bi išle tako, da nas roditelji nisu poslali u salu, da nas nisu usmjerili, da nas nisu povjerili na čuvanje ovim ljudima. Hvala vam sto ste nam kupili vrijeme da ne lutamo svijetom tražeći društvo, tražeći svoja mjesta pod ovim nebom. Vi ste odredili da naše nebo bude krov sale. Hvala vam.

Nakon svečanog dijela sve naše članice kluba u hotelu Europa je zabavljao često viđen gost u našoj čaršiji HarunMehmedagić.  Odmah sljedeći dan je nastavljena proslava u sportskoj dvorani revijalnom utakmicom između ekipa ŽOK Bužim.

S jedne strane mreže su se nalazile naše prve igračice osnivači kluba, koje je sa klupe predvodio trener Hari Isaković, a sa druge strane mreže mlađe djevojčice. Utakmica se igrala na zanimljiv način. Igralo se 10 setova do 10 poena, sve u znaku proslave 10 godina. Na kraju više razloga za slavlje su imale mlađe djevojčice, koje su pobjedile rezultatom 6:4.

Vrijedno pomena je gest svih igračica, koje su prije početka same utakmice našoj odbojkašici Edini Mulalić uručile poklon, uokviren dres išaran potpisima. Dres sa brojem 2 je nosila 10 godina tj. od samog početka. Draga Edina za sve ti hvala od srca.

Zahvaljujemo se svima onim koji su na bilo koji način pomogli klubu, ali posebno se zahvaljujemo općini Bužim – Zikrija Duraković, SS USK-a, OS USK-a, SS Bužim i ostalim sponzorima.

Naravno veliki dio posla su uradile Dženneta, Lejla, Ermina, Ajla, Medina, Adna, Lejla, kao i ostale cure, hvala i našim momcima Safetu, Sulejmanu , Aminu, Mehmedu, Anesu, Vahidu, Jasminu, Sinanu.

Facebook Comments