Bužim Nogomet (BŽ) Novosti

FUTSAL: FC Konjodor pred punom dvoranom u Bužimu deklasirao MNK DiaBiH

Istinska futsal fešta večeras u Sportskoj dvorani u Bužimu, a u okviru 2. kola Prve futsal lige FBiH, gdje su vrhunsku partiju pružile ekipe FC Konjodor i gosti iz Sarajeva, MNK DiaBiH. Bolje i ljepše nije moglo biti na veliku radost mnogobrojne publike na prvoj zvaničnoj utakmici, gdje je FC Konjodor slavio rezultatom 8:5, i tako upisao  drugu pobjedu u nizu u prva dva odigrana kola u okviru Prve futsal lige FBiH.

Mnogo iskusnija ekipa iz Sarajeva, predvođena iskusnim Nijazom Mulahmetovićem nije uspijela parirati večeras odličnoj ekipi domaćina, koja je u pravom smislu nadigrala goste iz Sarajeva. Moramo pomenuti i veoma korektnu publiku, koja je svaki potez na parketu, kako gostiju, tako i domaćih futsal majstora nagrađivala velikim aplauzom, što je svakako za veliki respekt i svaku pohvalu u sadašnje vrijeme, kada smo svjedoci mnogih nemilih događaja od strane navijača (publike).

Mladi golman Akmadžić već u 6′ susreta diže publiku na noge, kada postiže efektan gol i matira golmana Gvozdića za vodstvo Konjodora 1:0. Radost domaćina trajala je samo dvije minute, nakon čega se u listu strijelaca za poravnanje rezultata upisuje Mulaosmanović za 1:1.

Golovima odličnog Alena Ibrišimovića, prvo u 14′ susreta, pa zatim u 16′, FC Konjodor vodi rezultatom 3:1.

Samo nakon dvije minute, tačnije u 18′ susreta u listu strijelaca se upisuje i kapitem Pajalić, pa rezultat glasih visokih 4:1 u korist domaćina.

Za goste iz Sarajeva Jusić smanjuje rezultat na 4:2 u 18′ susreta i s tim se rezultatom odlazi na odmor.

U prvih deset minuta nastavka susreta MNK DiaBiH uspijeva konsoldovati redove i poravnati rezultat na 4:4, a golove postižu Hršumović u 24′ susreta, a potom i Đuđerija u 28′ susreta.

Međutim prednost domaćeg terena, prva zvanična utakmica pred domaćom publikom, velika podrška sa tribina i odlična igra naših futsal majstora, koji ne dozvoljavaju poraz i ostavljaju srce na terenu, urodila je plodom odmah nakon izjednačenja, kada gol za ponovno vodstvo postiže Ibrišimović ali ovaj put Sejad i FC Konjodor vodi 5:4.

Het – trick odličnog i najboljeg igrača današnjeg susreta Alena Ibrišimovića u 31′ susreta i vodstvo domaćina 6:4.

Pokušavaju gosti iz Sarajeva golman-igračom sustići rezultat ali im to ne polazi za rukom, a FC Konjodor povećava rezultat na 7:4 golom Sejada Ibrišimovića u 35′ susreta.

I iskusni Begić se upisuje u listu strijelaca i već sad kod rezultata 8:4, MNK DiaBiH biva razbijen u večerašnjem susretu.

Počasni gol gostiju za rezultat 8:5 postiže Bišćanin Sandi Dizdarić, koji nastupa u redovima MNK DiaBiH.

DVORANA: Sportsk dvorana Bužim

GLEDAOCA: 300

SUDIJE: Almir Bašić (Bugojno) i Igor Puzović (Travnik)

DELEGAT: Adnan Dupanović (Bos. Krupa)

STRIJELCI: 1:0 Akmadžić (6′), 1:1 Mulaosmanović (8′), 2:1 A.Ibrišimović (14′), 3:1 A.Ibrišimović (18′), 4:1 Pajalić (18′), 4:2 Jusić (18′), 4:3 Hršumović (24′), 4:4 Đuđerija (28′), 5:4 S.Ibrišimović (28′), 6:4 A.Ibrišimović (31′), 7:4 S.Ibrišimović (35′), 8:4 Begić (35′), 8:5 Dizdarić (39′)

FC KONJODOR: Akmadžić, Begić, Kadić, S.Ibrišimović, Pajalić/ Fajković, Bolić, A.Ibrišimović, Čajić, Mehić. PREDST.KLUBA: Mirzet Pajalić

MNK DIABIH: Gvozdić, Mulaosmanović, Đuđerija, Jusić, Omerhodžić/ Balaš, Dizdarević, Bašić, Dizdarić, Hršumović, Trakić, Hodžić, Mašić, Kapetanović. TRENER: Nijaz Mulahmetović

Naši vjerni pratioci su imali priliku susret pratiti putem naše Oficijelne stranice na Facebooku u live prenosu, a video sa večerašnje utakmice možete pogledati u nastavku:

Objavljuje USKsport.ba u Subota, 3. studenoga 2018.

FC KONJODOR – MNK DIABIH 4:2 (drugo pol.)

Objavljuje USKsport.ba u Subota, 3. studenoga 2018.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Facebook Comments