Bužim Nogomet (BŽ) Novosti

FUTSAL: FC Konjodor zaslužuje punu dvoranu u Bužimu

Svakako da je vrijedno pažnje pojava i natjecanje prvog futsal tima sa područja općine Bužim u sklopu Prve futsal lige FBiH, a naši momci zaslužuju punu dvoranu u Bužimu narednog vikenda. Prvu zvaničnu utakmicu naši futsal majstori su odigrali proteklog vikenda u Žepču i ostvarili prvu pobjedu 6:3 nad ekipom MNK Žepče.

U subotu 03.11.2018.godine FC Konjodor će ugostiti dobro poznatu ekipu iz Sarajeva MNK DiaBiH, a posjetioce očekuje vrhunski derbi susret u Bužimu u okviru drugog kola Prve futsal lige FBiH. Gostima iz Sarajeva je ovo prvi susret jer utakmicu u okviru prvog, proteklog kola će igrati 07.11.2018.godine u Sarajevu, a u goste im dolazi ekipa MNK Calp iz Zenice.

Za FC Konjodor u sezoni 2018/2019 nastupaju: Nermin Akmadžić, Ahmed Fajković, Mirsad Begić, Mirzet Pajalić, Amir Bolić, Alan Čajić, Alen Ibrišimović, Sejad Ibrišimović, Džemal Kadić, Alen Mehić, Dženan Mehić, Anes Nanić, Salem Veladžić.

Na drugoj strani su iskusni hakleri ekipe DiaBiH iz Sarajeva, koju predvodi dobro poznati reprezentativac Nijaz Mulahmetović, a interesantno je pomenuti da u redovima DiaBiH-a nastupa i Bišćanin Sandi Dizdarić.

Očekuje nas fantastična futsal predstava po prvi put u novootvorenoj Sportskoj dvorani u Bužimu i zato u subotu 03.11.2018.godine u 18:00h svi putevi vode ka općini Bužim jer ovi momci zaslužuju našu veliku podršku i moramo dvoranu napuniti do posljednjeg mjesta.

Naš drugi futsal tim iz Cazina MNK Bubamara Auto Stil & PVC Džaja u okviru drugog kola Prve futsal lige FBiH igraju utakmicu u nedjelju u Zenici sa ekipom MNK Calp sa početkom u 16:45h.

 

Facebook Comments