Novosti Pojedinci U ŽIŽI

ZANIMLJIVO: Krajišnik Nusmir Fajić zabio više golova, nego deset klubova Prve lige FBiH

Velež je napravio pravi posao dovođenjem u svoje redove korpulentnog napadača Nusmira Fajića, koji je rođen u Bos. Otoci 12.01.1987.godine. Ovaj strahoviti napadač, koji trenutno najbolji strijelac Prve lige FBiH u svojoj bogatoj karijeri, nosio je dres Mure, Maribora, Zvijezde, Rudara, Travnika, Viteza, Dinama iz Minska, Craiove, Krupe, XJ T.Leopard, a u sezoni 2018/2019 je u redovima Veleža iz Mostara.

Fascinantan podatak za našeg Krajišnika iz Bos. Otoke je šesnaest postignutih golova u dvanaest odigranih kola Prve lige FBiH u dresu Veleža, a činjenica da je on sam postigao više golova, nego čak deset klubova Prve lige FBiH. Nusmir Fajić je postigao sam, više golova nego Jedinstvo, Igman, Goražde, Slaven, Bratstvo, Čapljina, Vitez, Metalleghe, Bosna, N.Travnik.

Fajić je tri gola postigao u susretu sa N.Travnikom, kada je Velež ostvario pobjedu 5:0, po dva gola je postigao u susretima protiv Čapljine, Goražda, Jedinstva, Zvijezde i Bratstva, a u listu strijelaca sa jednim golom se upisao u susretima protiv Slavena, Rudara i Orašja.

Golove nije postigao u susretima, koje je Velež odigrao neriješeno 0:0 i to sa Olimpikom, Toškom i Metallegheom.

Preostala su još tri kola do završetka prvog dijela prvenstva Prve lige FBiH u sezoni 2018, a Nusmir Fajić je već sad blizu ispunjenja svog obećanja na startu prvenstva, kada je u svojoj izjavi kazao da će postići dvadeset golova u dresu Veleža za jednu sezonu.

Ponosni smo na našeg Krajišnika, a svakako i na Velež, koji konačno nakon tri godine ima ekipu vrijednu svakog respekta za povratak u društvo najboljih, gdje mu je i mjesto.

 

Facebook Comments