Bužim Nogomet (BŽ) Novosti

Prva zvanična pobjeda FC Konjodor u Žepču

Futsal klub Konjodor je upisao prvu pobjedu u okviru Prve futsal lige FBiH na gostovanju u Žepču, a krajnji rezultat je glasio 3:6 u korist FC Konjodor.

Već u 4′ susreta iskusni Pajalić pogađa za vodstvo naših Krajišnika i rezultat glasi 0:1. Domaćin izjednačuje pogotkom Rašira u 12′ susreta. Nakon samo šest minuta, ponovo u listu strijelaca se upisuje Pajalić i na odmor se odlazi rezultatom 1:2 u korist FC Konjodora.

Nastavak susreta prava golijada, a A.Ibrišimović pogađa gol Perkovića za povećanje vodstva 1:3. Rašir postiže gol za smanjenje vodstva u 32′ susreta 2:3, a onda nastupa rešetanje gola Perkovića.

U 33′ susreta u listu strijelaca se upisuje i Begić, pa potom dva puta za redom pogađa A.Ibrišimović, prvo u 33′, a potom i u 37′ susreta i već sad rezultat glasi 2:6 u korist FC Konjodor.

Počasni gol za FC Konjodor i konačni rezultat 3:6, postiže kapiten Begić u 38′ susreta.

Domaćin uspijeva doći do još jednog gola u 38′ susreta, a strijelac je Markanovića.

Iskrene čestitke za FC Konjodor na prvoj ostvarenoj pobjedi u zvaničnom natjecanju u Prvoj futsal ligi FBiH.

Naredno drugo kolo Prve futsal lige FBiH FC Konjodor će na domaćem terenu ugostiti ekipu MNK DiaBiH Sarajevo.

DVORANA: Sportska dvorana KŠC Don Bosco Žepče

SUDIJE: Sanel Alihodžić i Almin Džulić (Zenica)

DELEGAT: Mevludin Duraković

STRIJELCI: 0:1 Pajalić (4′), 1:1 Rašir (12′), 1:2 Pajalić (18′), 1:3 A.Ibrišimović (21′), 2:3 Rašir (32′), 2:4 Begić (33′), 2:5 A.Ibrišimović (33′), 2:6 A.Ibrišimović (37′), 3:6 Markanović (38′)

MNK ŽEPČE: Perković, Tadić, Rašir, Jorgić. L.Perković/ Kosić, Markanović, Ivešić, R.Rašić, N.Ivešić, Jukić, S.Perković, Slišković. PREDST.KLUBA: Boris Ivešić

FC KONJODOR: Akmadžić, Begić, Kadić, Pajalić, Bolić/ Veladžić, A.Ibrišimović, Čajić, Mehić, S.Ibrišimović. PREDST.KLUBA: Mirzet Pajalić

Facebook Comments