Bihać Klub boraca (BI) Novosti

7.Međunarodni “Una KUP 2018” u odličnoj organizaciji judo kluba “Una”Bihać

Judo klub “Una” Bihać je danas bio domaćin odlično organizovanog sedmog po redu “Una KUP-a 2018”, a učešće na takmičenju je uzelo čak 390 takmičara, koji su predstavljali 41 klub iz Ukraine, Austrije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH. Vrhunska organizacija ovog judo takmičenja u gradu na Uni je svakako odličan promotor grada Bihaća, kao i obično svake godine, koja privuče veliki broj takmičara, posjetioca, pa je i danas bilo tako.

Sportska dvorana Luke u Bihaću je u posljednje vrijeme inače slabo popunjena, što se tiče sportskih dešavanja ali danas zasigurno svi koji su bili prisutni imali su što i vidjeti.

Bilježimo i odlične rezultate naših judo klubova sa područja USK-a, pa je tako na današnjem takmičenju judo klub “Una” Bihać osvojio ukupno sedam zlatnih medalja, sedam srebrenih i čak devetnaest bronzanih medalja.

Judo klub “Ippon” Bihać, kao najmlađi klub osvojio je svoje prve medalje u jednom službenom takmičenju, što je svakako veliki podstrek za trenere i djecu ovog novoosnovanog judo kluba u Bihaću. Najmlađi takmičar Adijan Hrustanović je sa četiri ippona i maksimalni učinak, furiozno porazio svoje protivnike i osvojio prvu zlatnu medalju za klub u kategoriji U8.

Ema Durmić je također imala fantastičan nastup, koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji djevojčica U10.

Bronzane medalje su pripale Adijanu, Darisu Keškiću i Alemu Čauševiću.

Superteškaš Emir Blažević prvu borbu je pobjedio sa 2 wazarija, da bi finalnu borbu protiv puno iskusnijeg takmičara vodio sa wazarijem, no danak neiskustva dovodi do greške, koju protivnik znalački koristi i naš Emir je zaustavljen u finalu.

Amar iz judo kluba Cazin je osvojio zlatnu medalju, dok se njegov drug Muhamed okitio bronzom.

Facebook Comments