Bihać Mix sportova (BI) Novosti Pojedinci Rezime

EKSKLUZIVNO: Fatih Halilagić sa deset godina niže uspjehe na teniskim terenima

Dječak Fatih Halilagić rođen 24.08.208.godine u Bihaću (Izačić) nastavlja sa uspješnim nastupima na teniskim terenima, a od Aprila mjeseca, kada je naš portal objavio prilog o Fatihu i osvojenim zlatnim medaljama, ovaj mladi teniser nastavlja sa vrhunskim rezultatima s obzirom da mu je tek deset godina.

Fatih je inače član TK Nec Bihać od svoji prvih koraka u tenisu, a nastavak dobri partija je prikazao već u petom mjesecu, kada je uzeo učešće na turniru u B. Luci “LANACO KUP”, gdje je u finalnom meču poražen i sa osvojenom srebrenom medaljom, osvojio je i dovoljan broj bodova da učvrsti prvo mjesto u FBiH, a potom krene u borbu za 3i 4 mjesto u BiH.

Još jedan veoma uspješan nastup našeg mladog tenisera na U-10 teniskom turniru u Doboju, koji je također održan u petom mjesecu. Iako je pokazao super dobru igru i veliku borbenost, Fatih je u polufinalu u tajbrejku izgubio sa 11-9. Mladog tenisera nije pokolebao ovaj poraz, bez obzira na njegov ishod i izjednačenost, što mu je dalo dodatni vjetar u leđa za još jače treniranje i pripreme za nastavak karijere.

Do zlatene medalje Fatih Halilagić dolazi 22.07.2018 godine, kao predstavnik TK Nec Bihać u B.Luci na “GRAND ELIT KUP” u kategoriji U-10.

Sa klupskim kolegom Benjaminom,  nakon pet odigranih mečeva dubla u Ogulinu pobjeđuje rezultatom 4:1.

Prekretnica za našeg mladog tenisera dolazi u Tuzli, gdje osvaja drugo mjesto u prvenstvu BiH i ostaje u utrci za jedno od prva tri mjesta u kategoriji U-10 najboljih tenisera u BiH.

Dana 13.10.2018.godine osvaja nagradu prestižnog turnira u susjednoj Hrvatskoj TK Ogulin, zlatnu medalju i 200 teniskih loptica, što je njegov i posljednji turnir  kategorije U-10 u Hrvatskoj, a ovu medalju je posvetio učenicima JU OŠ Harmani 2, koju i sam pohađa i svima onima, koji pomogli i pomažu u njegovoj daljoj karijeri.

Šećer svakako ostavljamo za kraj, danas 18.10.2018.godine, kada nas je ovaj mladi teniser grada Bihaća, nada teniskog sporta u Bihaću, član TK Nec Bihać obradovao sa zlatnom medaljom u Tuzli na “MASTERS TURNIRU” sa osvojenim 1. mjestom u FBiH, a drugim mjestom na ukupnoj listi tenisera u BiH, sa kojim je okončao ovogodišnji ciklus takmičenja u kategoriji U-10 tenisera.

Svakako moramo biti ponosni na našeg Fatiha Halilagića i poželjeti mu mnogo sreće, uspjeha i zdravlja u nastavku karijere.

Roditelji ovog mladog, perspektivnog tenisera se ovim putem zahvaljuju GSS Bihać, na čelu sa gosp. Mladenom Šantićem, TK Nec Bihać, te svima onima, koji su na bilo koji način pomogli i podržali njihovog sina u dosadašnjo i naravno u budućoj karijeri.

Facebook Comments