Bihać Klub boraca (BI) Novosti

Predsjednik GSS Bihać upriličio prijem za kickboxing reprezentativce

Predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać, gosp. Mladen Šantić je danas upriličio prijem kickboxing reprezentativaca, koji će predstavljati našu državu na Evropskom seniorskom prvenstvu u Bratislavi, a koje će se održati od 13.10. do 21.10.2018.godine.

Tom prilikom naši predstavnici, koji nam dolaze iz dva kluba KBS Zino i KBS BH Favorit na čelu sa svojim trenerima Senadom Ćatićem i Rinaldom Pikolotijem u ugodnoj atmosferi su razgovarali o radu i uslovima u ova dva kluba, budućim planovima, poboljšanjima uslova za treninge i natjecanja, kako za svoje klubove, tako i općenito za razvoj kickboxinga u gradu Bihaću, te njegovom načinu omasovljenja, a poseban osvrt razgovora je stavljen na putovanje u Bratislavu.

Naravno punu podršku ispred GSS Bihać im je pružio predsjednik Šantić, koji je u svom obraćanju istakao važnost razvoja kickboxinga u našem gradu, a potkrijepljeno rezultatima, koje su ostvarili borci ova dva kluba, zajedno sa svojim trenerima u proteklom periodu.

I ovaj put nije izostala podrška GSS Bihać, te nastojanja za buduću saradnju i ulaganja u ovaj vid sporta grada Bihaća, a predsjednik je čestitao našim borcima i trenerima, te im poželio sreću u Slovačkoj.

Treneri Ćatić i Pikoloti nisu krili svoje zadovoljstvo prijemom i podrškom GSS Bihać, a što se tiče boraca istakli su slijedeće:

“Naporno se spremamo pred seniorsko prvenstvo, konkurencija je velika ali ne sumnjamo u naše reprezentativce, koji su maksimalno spremni fizički i psihički pred nastupe u Bratislavi”.

Ekspediciju za Bratislavu čine:

  1. Ajla Vojić KBS BH Favorit Bihać
  2. Šejla Oraščanin KBS BH Favorit Bihać
  3. Amra Okugić KBS Zino Bihać
  4. Ibrahim Gverić KBS Zino Bihać

Treneri Rinaldo Pikoloti i Senad Ćatić su treneri naših reprezentativaca, pored Veselina Đuričića i Elvedina Dubravca, a na čelu naše ekspedicije se nalazi vođa tima Salko Zildžić.

Prvi sportski portal USKsport.ba želi mnogo uspjeha i sreće na Evropskom seniorskom prvenstvu u Slovačkoj, našoj kickboxing reprezentaciji.

 

 

Facebook Comments