B.Krupa Nogomet (B.K.) Novosti Pojedinci Rezime

ZANIMLJIVO: Nogometni put mladog Arnesa Kurtovića od Željezničara do Željezničara

Svoj raskošan talent i ljubav za fudbalom pokazivao još dok ga je otac Hajrudin Dino-Rudi Kurtović, dovodio kao dječačića na stadion i svoje treninge jer je godinama Dino nosio dres Nebesko plavih sa obala Krušnice i Une.

Arnes Kurtović-Maradona rođen 07.03.1999. godine u Bos. Krupi ili za prijatelje Dona počinje svoje prve fudbalske korake u rodnom gradu Bos.Krupi, tačnije NK Željezničar 1973, kao predpionir, a kasnije pionir. Potom ga životni put vodi ka obližnjoj Bos.Otoci i NK Sloga, gdje nastupa za pomenuti klub u Kvalitetnoj Omladinskoj ligi i kao takav zapinje za oko mnogim menadžerima, a jedan od njih preporučio ga je sarajevskim plavim Željezničaru.

Nametnuo se Arnes svojim ponašanjem, zalaganjem na treningu kao golovima i brojnim asistencijama svojim trenerima Žeriću, Adžemu i Joldiću, pa se našao često u početnoj postavi Željinog plavog voza, kako u Omladinskoj ligi tako i u Ligi Prvaka, koju je Željo nedavno igrao i prošao među šesnaest najboljih klubova Europe.

Rodni kraj i neki životni razlozi potom Arnesa dovode nazad, na njegove početke i ljubovanje s loptom, pa sad sa uspjehom nosi dres NK Željezničar 1973 i njegov trener u njega ima puno povjerenje jer Arnes plijeni svojim lucidnim potezima, dobrom preglednošću igre, odličnom pas igrom i počesto realizacijom.

Upotrebljiv je na više pozicija a najbolje se snalazi na poziciji veznog igrača, mada mu pozicija polušpica i špica nije strana.

Želimo puno sportske sreće ovom Krajiškom nogometnom dragulju u nastavku karijere i puno dobrih trenutaka u NK Željezničaru 1973 Bos. Krupa.

 

Facebook Comments