Bužim Klubovi Nogomet (BŽ) Novosti Rezime U ŽIŽI

FUTSAL: Izvršena prozivka FC Konjodor u novoj Sportskoj dvorani u Bužimu

Sportska dvorana u Bužimu je sinoć bila u ozračju novog futsal tima, koji će se natjecati po prvi put u Prvoj futsal ligi FBiH. Naravno riječ je o novoosnovanom futsal klubu FC Konjodor, te njihovom početku zvaničnog takmičenja u okviru futsala BiH. Kapiten ekipe, a ujedno i trenutni trener Mirzet Pajalić je izvršio prozivku, te predstavio ekipu, kao i sponzore, koji će ih pratiti u sezoni 2018/2019 Prve futsal lige FBiH. Pripreme su ozbiljno krenule za predstojeću sezonu, a ekipa će  trenirati dva puta sedmično, kako bi se što bolje spremili pred predstojeću sezonu.

Naravno igrački kadar novoosnovanog futsal kluba nije velika nepoznanica, najme radi se o spoju mladosti i iskustva, starih provjerenih i poznatih haklera, kao i onih koji tek dolaze. Ekipa Konjodora je već dugi niz godina dobro poznata ekipa na našim prostorima i veoma efikasna, dobro organizovana, a nadasve osvajač mnogih trofeja u okviru futsala, C-LIGE Cazin, kako ekipno, tako i pojedinačno.

Na prozivci i predstavljanju sponzora i nove opreme u kojoj će ekipa nastupati javilo se ukupno osam igrača, dok će u narednom periodu biti priključeni još neki od novih igrača. Na čelu ekipe je naravno iskusni Mirzet Miki Pajalić, odmah za njim još jedno poznato ime futsala,dugogodišnji igrač i kapiten MNK Bubamare, Mirsad Begić, pa zatim mladi talentovani vratar Nermin Akmadžić, koji će rame uz rame uz jednog od najboljih golmana futsala našeg kantona i šire Ahmeda Fajkovića, usavršavati svoj put do vrhunca golmanskih manira.

Kadić Džemal, također uspješno nosio dres Bubamare iz Cazina, a tu je još jedan iz plejade mladih haklera Anes Nanić.

Svaka futsal ekipa je predodređena na dva jaka igrača u vrhu napada, pa su se momci sa Konjodora pobrinuli  ekipi priključiti dva trenutno top igrača, koji su privukli veliku pažnju mnogih zaljubljenika futsala, a riječ je o mladom dvojcu Ibrišimovića, Alenu i Sejadu, koji iza sebe imaju odličnu sezonu futsal C-LIGE sa nekoliko osvojenih trofeja, najboljeg igrača i strijelca.

U Prvoj futsal ligi FBiH u takmičarskoj 2018/2019 godini učestvovat će 21 klub, koji će biti raspoređeni u tri grupe i to prema regionalnoj podjeljenosti: grupa1, grupa2 i grupa3.

GRUPA 1

 1. MNK ŽELJEZNIČAR Sarajevo
 2. MNK DIABIH Sarajevo
 3. UKMN VOGOŠĆA Sarajevo
 4. MNK CALP Zenica
 5. MNK ŽEPČE Žepče
 6. MNK BUBAMARA Cazin
 7. FC KONJODOR Bužim

GRUPA 2

 1. MNK BANOVIĆI Banovići
 2. MNK BOSNA KOMPRED Tuzla
 3. FC BAŠIGOVCI ADRIATIC OSIGURANJE Živinice
 4. GFC BRČKO Brčko
 5. MNK KLANAC Brčko
 6. FC LILIUM Doboj Istok
 7. MNK LUKAVAC Lukavac

GRUPA 3

 1. MNK MOSTARSKE KIŠE Mostar
 2. FC VELEŽ Mostar
 3. MNKF NERETVA Jablanica
 4. HMNK RUDNIK Mostar
 5. MNK ČULIN MLIN Livno
 6. MNK SLOGA G.VAKUF
 7. MNK ISKRA VRBAS Bugojno

Sponzori ekipe FC KONJODOR za sezonu  2018/2019: MISAL, I-MIBAG, JUSIĆ d.o.o., AUTO ŠKOLA SPORT i veliki broj sponzora sa članskim kartama u iznosima od 10,00 KM, 20,00KM, 50,00KM i 100,00KM.

Ovim putem pozivamo sve potencijalne sponzore, kao i članove kluba, da se pridruže novoosnovanoj futsal ekipi FC KONJODOR Bužim, koja će po prvi put krenuti sa zvaničnim takmičenjem u okviru Prve futsal lige FBiH i na najbolji mogući način predstavljati naš kanton, grad Bužim diljem Bosne i Hercegovine.

kontak telefon: 061 806 660 Mirzet Miki Pajalić

Facebook Comments