Cazin Mix sportova (CZ) Novosti Pojedinci U ŽIŽI

SSUSK: 3. Susreti mladih sportaša Mostara i USK-a

Proteklog vikenda je u Sportskoj dvorani u Cazinu, a u organizaciji Sportskog saveza USK-a održana sportska manifestacija 3. Susreti mladih sportaša grada Mostara i Unsko sanskog kantona. Cilj manifestacije je okupljanje i druženje mladih sportaša, uspostavljanje prijateljskih sportski veza između sportaša, razvoj olimpizma i tolerancije, razvoj takmičarskog sporta, borba protiv štetnih poroka i upoznavanje dijela kulturne baštine učesnika ovog projekta.

Veoma dobra, kvalitetno i poučna sportska manifestacija za omladinu, za razvoj sportskog duha kod mladih, te njihovo opredjeljenje za zdravim životom i bavljenjem sportom.

Učešće na takmičenju su uzela djeca starosti 14. godina, a natjecanje je proteklo u sportskim disciplinama: odbojka (djevojčice), rukomet (dječaci) i mali nogomet (dječaci).

Ova uspješno organizovana sportska manifestacija je okupila sedamdeset mladih sportaša i deset trenera, voditelja sekcija, a veća narednog mjeseca očekuje nas uzvratni susreti mladih sportaša, koji će se održati u Mostaru od 04.10. do 06.10.2018.godine.

REZULTATI:

Odbojka (Ž):

Reprezentacija USK-a – grad Mostar: 0 – 2

Rukomet (M):

Reprezentacija USK-a – grad Mostar: 20 – 14

Mali nogomet (M):

Reprezentacija USK-a – grad Mostar: 3 – 3

Facebook Comments