Bihać Klub boraca (BI) Novosti

Četiri medalje za KK JION Bihać u Čakovcu

Karate klub JION Bihać uzeo je učešće na međunarodnom karate turniru u Čakovcu, “Čakovac Open 2018”, na kojem je pored naših karatista učešće uzelo oko 1200 takmičara iz petnaest zemalja. Naši karatisti su uspjeli sa četiri takmičara u veoma jakim konkurencijama ostvariti odlične rezultate.

Osvojili su četiri medalje, od čega dvije zlatne i dvije bornzane.

Aldin Mahmutović i Hasan Selimoviću su osvojili zlata, dok su bronzane medalje pripale djevojkama Sari Mahmutović i Nini Pozderac.

Aldin Mahmutović nastupio je u seniorskoj (U-21) konkurenciji i ostvario najbolji rezultat i tako uspješno započeo novu sezonu, što mu uveliko otvara put za U-21 reprezentaciju BiH, a svakako vrijedno pomena je i da je Aldin protekle godine proglašen za najboljeg sportaša USK-a.

Ništa slabiji nije ni mladi Hassan Selimović, koji se također okitio sa zlatnom medaljom, a koji predstavlja budućnost BiH karatea.

Novu sezonu bronzanom medaljom otvorila je Sara Mahmutović, koja je do sada osvojila veliki broj medalja, a svakako najznačajnija je ona na svjetskom KUP-u.

Nina Pozderac sa osvojenom bronzanom medaljom u svojoj kategoriji je najavila dobru takmičarsku sezonu za sebe i svoj klub.

Za naše karatiste, takmičare Karate kluba JION Bihać je ovo bila generalna proba pred nastup na federalnom karate prvenstvu za kadete, juniore i U-21, koje se narednog vikenda održava u Sarajevu.

Kadeti Muhamed Murtić, Isa Ahmetović, Nihad Burzić, Anes Pašić, Faruk Fajković, te juniorke Sara Mahmutović i Jasmina Vojić i seniori U-21 Aldin Mahmutović, Ema Felić i Alen Amidžić, predstavljaće JION na prvenstvu u Sarajevu.

Trener Bajro Durdžić zadovoljan je nastupom svih takmičara , a posebno raduje odličan nastup seniora Aldina Mahmutovića i činjenica da je KK JION jedan od rijetkih klubova, koji u svojim redovima imaju seniorskog takmičara , te se svrstavaju u sami vrh klubova u BiH kada je u pitanju karate za starije uzrasne kategorije.

Facebook Comments