Bihać Mix sportova (BI) Novosti

13. Međunarodni “Blanik Kup Prijedor 2018” uspješan za Aero klub “Bihać”

U dane vikenda 27. i 28. augusta, u organizaciji Vazduhoplovnog saveza BiH i Aero kluba “Prijedor” na aerodromu „Urije“ u Prijedoru održan je 13. međunarodni „Blanik Kup Prijedor 2018.“ Radi se o međunarodnom takmičenju pilota jedrilica u preciznom slijetanju sa jedrilicom Blanik L-13 koje se boduje za Državno prvenstvo BiH. U izrazito jakoj konkurenciji 34 takmičara iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Bosne i Hercegovine takmičari Aero kluba „Bihać“ su ostvarili zapažene rezultate.

Na državnom prvenstvu BiH u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto zauzeli su Denis Prošić i Ibrahim Topić sa 119 negativnih poena, a treće mjesto su zauzeli Dženan Halilagić i Aladin Mujagić sa 191 negativnih poena. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto zauzeo je Denis Prošić sa 59 negativnih poena, a drugo mjesto zauzeo je Ibrahim Topić sa 60 negativnih poena.

U međunarodnoj kategoriji Prošić i Topić ekipno zauzeli su treće mjesto sa 119 negativnih poena, dok su u pojedinačnoj konkurenciji zauzeli sedmo, odnosno osmo mjesto.

Upravnik Aero kluba „Bihać“ Ibrahim Topić ističe da je zadovoljan sa postignutim rezultatima, obzirom da takmičari Kluba zbog nabavke novog aviona za šlep jedrilica nisu bili u trenažnom procesu u tekućoj letačkoj sezoni.

Facebook Comments