Bihać Mix sportova (BI) Novosti U ŽIŽI

Zapaženi rezultati SSUSK-a na Igrama prijateljstva 2018 Rijeka

Foto: FotoKurti-profesionalni foto studio Rijeka

Sportska manifestacija „Igre prijateljstva“ međunarodni je projekt koji je nastao 2003. godine čiji su pokretači bili Sportski savez Unsko – sanskog kantona i Savez sportova Ličko – senjske županije. U početku, cilj manifestacije je bilo zbližavanje mladih s prostora regija i država zahvaćenih ratnim stradanjima, borba protiv droge, alkohola i ostalih ovisnosti, razvoj dobrosusjedskih odnosa, razvoj olimpizma i tolerancije te razvoj natjecateljskog športa. Tijekom godina putem sportskih igara stvarao se pozitivni natjecateljski duh te stavljao naglasak na socijalizaciju i međusobno druženje mladih te upoznavanje različitih kultura i običaja.

Na igrama nastupaju mladi sportaši do 16 godina, djevojčice i dječaci natječu se u košarci (M/Ž), rukometu (M/Ž), šahu, stolnom tenisu i malom nogometu (M), a domaćin igara može uključiti još jedan sport. 2017. godine to je bila odbojka (M/Ž).

„Igre prijateljstva“ održavaju se svake godine u drugoj regiji, u mjesecu rujnu, a program manifestacije traje tri dana. Okvirni program obuhvaća okupljanje sudionika te svečano otvaranje prvog dana, nakon kojeg slijedi natjecateljski dan te ceremonija zatvaranja Igara. Posljednji dan domaćin organizira izlet kojim se dijelom predstavlja regija domaćina.

Na ovogodišnjem izdanju “Igre prijateljstva 2018 Rijeka” učešće je uzeo, kao i ranijih godina Sportski savez USK-a, a pored našeg kantona učestvovali su predstavnici: Novo Mesto (SLOV), Primorsko – goranska županija (HRV), Furlanija Julijska krajina (ITAL).

Najbolji plasman naši predstavnika, ostvarila je ekipa stolnog tenisa sa osvojenim prvim mjestom, dok su nogometaši osvojili drugu poziciju, a značajan rezultat u pojedinačnom plasmanu je zabilježila Marija Ignjatović, koja je osvojila prvo mjesto u šahu.

Plasman djevojke košarka 3. mjesto, dječaci također 3. mjesto, rukomet djevojčice 3.mjesto, kao i dječaci. Nogometaši su osvojili 2. mjesto, dok su odbojkaši i odbojkašice zauzele posljednje 4. mjesto.

Stolni tenis 1. mjesto ekipno, a u pojedinačnom plasmanu kod dječaka 2. mjesto je osvojio Vladimir Pandurović, dok je treća pozicija pripala Dariu Pejiću.

Marija Gnjatović je osvojila 1. mjesto pojedinačno, kod djevojčica, a šahisti su zauzeli posljednju četvrtu poziciju.

U konačnom plasmanu Sportski savez USK-a je osvojio 3. mjesto.

Konačan bilten “Igre prijateljstva 2018 Rijeka” možete pogledati na dole navedenom linku, a fotografije možete pogledati na našoj Oficijelnoj stranici Facebook.

BILTEN “IGRE PRIJATELJSTVA 2018 RIJEKA”

Facebook Comments