Bihać Mix sportova (BI) Novosti

U Bihaću proteklog vikenda održana 4.Memorijalna utrka “Stazama Brane Veršića”

Visoke temperature, sparno vrijeme, veoma zahtjevna staza 4.Memorijalne utrke “Stazama Brane Veršića” nije spriječilo organizatora, a ni učesnike da prisustvuju ovom atletskom događaju i po četvrti put odaju počast našem dragom “Barbi”, Brani Veršiću, kako su ga od milja zvali maratonci.

U počast Brani Veršiću ukupno 57 takmičara je istrčalo ovu veoma tešku i zahtjevnu utrku, a sve je proteklo u najboljem mogućem redu, naravno zahvaljujući AK Bihać na čelu sa Himzom Šabićem, a pod podrškom Gradskog sportskog saveza Bihać, na čelu sa Mladenom Šantićem.

Naravno, kao i uvjek neprikosnoveni u praćenju i podršci sporta je i ovaj put bila Bihaćka pivovara d.d., koja ove godine zasigurno uzima primat po pitanju sponzorstva i praćenja, te pomoći sportskim manifestacijama i klubovima.

Podršku manifestacije je dala benzinska pumpa HIFA d.o.o., kojoj se ovim putem zahvaljujemo.

Posebno fascinantna je brojka mladih takmičara, djevojčica i dječaka, koji su uzeli učešće na ovoj atletskoj utrci i pokazali zašto je atletika istinska kraljica svih sportova, te da se legende poput našeg Brane ne smiju nikad zaboraviti, a duh bavljenja atletikom razvijati kod mladih u svakom trenutku.

U sklopu ove manifestacije istrčana je i utrka upravo za dječake i djevojčice od 2001 do 2012 godišta, KUP USK-a u Atletici, a učešće je uzelo čak 74 takmičara u najmlađim kategorijama, djeca iz Cazina, V.Kladuše, Bos. Dubice i Bihaća.

Prvo mjesto u muškoj kategoriji je osvojio Đuro Komljenović, drugoplasirani je Nermin Okanović, dok je treću poziciju osvojio Dragan Stakić.

Mirela Ćurak je najbolja bila u ženskoj konkurenciji, drugoplasirana je Emina Gradinović, dok su treću poziciju podjelile Amra Okugić i Radmila Dukanović.

Iskrene čestitke organizatorima na odlično odrađenom organizacionom dijelu ove sportske manifestacije i mnogo sreće u radu AK Bihać u narednom periodu, a svim takmičarima također hvala na učešću 4.Memorijalne utrke “Stazama Brane Veršića”.

“Da se prisjetimo, kao je to naš popularni “Barba”, Brane Veršić istrčavao 2012. godine u Zadru”

Facebook Comments