Cazin Novosti Rukomet (CZ)

Pobjeda RK Krajine u prvoj pripremnoj utakmici

Mladi rukometaši Krajine pod čvrstom palicom trenera Emira Dautovića, krenuli su sa pripremnim utakmicama, pa su u nedjelju 19.08.2018.godine odigrali susret u Novom Gradu/Bosanskom Novom sa tamošnjim RK Srednjoškolac. Veoma mlada ekipa RK Krajine, koji su rođeni 0d 1999 god. i mlađi, pokazala je pravu rukometnu predstavu u Novom Gradu, odlikovanu mirnoćom, smirenošću, te odličnom igrom u napadu i sa fantastičnim odbranama golmana, došli su do sasvim zaslušene pobjede od šest golova razlike.

Krajnji rezultat susreta RK Srednjoškolac – RK Krajina je glasio 27:33, što svakako pokazuje ozbiljan rad u ovom klubu, sa posebnim osvrtom na domaće mlade igrače, a naravno zasluge za dobre partije idu na račun iskusnog, prekaljenog trenera Emira Dautovića, koji već dugi niz godina uspješno podržava i prati sport cjelokupnog USK-a, sa posebnim osvrtom na rukomet, koji u njegovom životu, kako i sam kaže zauzima posebno mjesto.

Ne sumnjamo u njegov rad, što je dokazao i bezbroj puta do sada, a RK Krajina će sa domaćim kadrom zasigurno igrati važnu “rolu” u novoj sezoni.

 

Facebook Comments