Cazin Nogomet (CZ) Novosti U ŽIŽI

Malonogometni turnir “Krivaja u srcu” zavređuje veliku pažnju na našim prostorima

Krivaja, nadomak Cazina bila je domaćin drugog po redu izdanja malonogometnog turnira “Krivaja u srcu”, koji je odigran u tri večeri pred velikim brojem publike, obožavatelja malog nogometa i dobre zabave. Ideja je potekla prošle godine, kada su mladi Krivaje odlučili pokrenuti akciju u prikupljanju sredstava za izgradnju tribine na školskom igralištu OŠ Krivaja. Veliki broj omladine, entuzijasta, ljudi koji žive u dijaspori i onih domaćih, spojili su se u jedno i zaista žive kao jedna velika, složna porodica. Uvjerili smo se prilikom boravka u toku finalne večeri turnira i ostali smo pozitivno iznenađeni, na ono što mještani ovog malog mjesta rade, a sve u korist budućih pokoljenja ove mjesne zajednice.

Malonogometni turnir, poput “Krivaje u srcu”, koji ima novčani fond nagrada u iznosu od 2.000,00 KM je doista specifičan, a na kojem nije potrebno plaćati učešće, zaista je jedinstvena stvar na našim prostorima jer daje mogućnost mnogima da probaju svoju sreću, pa iz tog razloga je i na drugom izdanju malonogometnog turnira bilo prijavljeno čak pedeset i četiri ekipe učesnice, koje su se borile za vrijedni novčani fond, a samim tim i pehare, medalje i prigodne poklone, koje je organizator turnira obezbjedio.

Udruženje Mladih Krivaje zasigurno radi na pravom projektu, kojeg podržavaju mnogi sa svojim donacijama, kako u BiH, tako i van granica Bosne i Hercegovine. Imaju jasnu viziju, misiju i cilj, a to je stvoriti što bolje uslove za sportske aktivnosti mladih njihovog malog mjesta Krivaje, te ih usmjeriti na pravi put, odnosno podstaći na bavljenje sportom.

Imali smo priliku prisustvovati veoma kvalitetnoj organizaciji ovog samog projekta i malonogometnog turnira “Krivaja u srcu”, pred velikim brojem publike i velikim brojem donatora, koji pomažu ovaj projekat u pravom smislu i to novčano.

U udruženju Mladih Krivaje su zadovoljni ovogodišnjim izdanjem i prikupljenim novcem ali za iduću godinu najavljuju još jači, kvalitetniji i novčano bogatiji turnir “Krivaja u srcu”, kako bi jasno i transparentno gazili putem uspjeha ka ostvarenju svojih ciljeva.

Prva večer turnira je bila rezervisana za kategoriju veterana u kojoj je učešće uzelo šest ekipa, a konačan pobjednik u kategoriji veterana je ekipa STIJENA, koja je slavila nad domaćom ekipom KRIVAJE 1 rezultatom 2:0.

Pravi malonogometni spektakl za sve ljubitelje malog nogometa uslijedio je drugu noć, kada je odigrano čak dvadeset i sedam susreta u seniorskoj kategoriji, a terenom OŠ Krivaja je svoje veoma zanimljive i kvalitetne surete odigralo svih pedeset i četiri ekipe.

Pored domaćih majstora malog nogometa na turniru “Krivaja u srcu”, imali smo priliku pratiti i haklere iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Njemačke, reprezentativce malog nogometa, fantastične ekipe mladih futsal igrača iz Slovenije, a jedna od ekipa iz Slovenije učesnica turnira je u pogonu pod palicom provjerenog futsal majstora Mile Simeunovića.

U finalnoj večeri turnira “Krivaja u srcu”, veoma kvalitetni i neizvjesni susreti do samog kraja, a naravno ostali su samo oni najbolji, koji su kroz 1/8 i 1/4 finala stigli do borbe u polufinalnim susretima.

Prvi polufinalni susret odigrale su ekipe EDO MONT i HADŽIĆI, a ekipa HADŽIĆA je bila uspješnija za jedan gol više i slavila rezultatom 1:2.

Susret između ekipa IT MASCHINE PUTZ i ekipe BAR CODE WELS je protekao u znaku Omerbegovića, Ramića, Đuderije, Kovača, Milanovića, Jelića i Kahvedžića, koji su nastupili za ekipu BAR CODE WELS i sasvim zasluženo slavili sa visokih 5:0.

U borbi za treću poziciju uspješnija ekipa je bila IT MASCHINE PUTZ, koja je pobjedom od 3:2 nad ekipom EDO MONT slavila na kraju sureta.

Finalni susret veoma uzbudljiv i neizvjestan do samog kraja, a u pojedinim trenucima i napet ali na kraju je ipak slavila ekipa BAR CODE WELS rezultatom 3:1 nad ekipom HADŽIĆI i tako osvojila prvu poziciju turnira “Krivaja u srcu 2018”.

U svakom slučaju svi oni koji su izdvojili vrijeme i boravili u tri večeri ovog slobodno rečeno “Mega” spektakla malog nogometa na našim prostorima, nisu zažalili, a ljubazni domaćini su pokazali pravo ogledalo Krajine, pravo ogledalo organizacije turnira, zajedništva i svakako da malonogometni turnir “Krivaj u srcu ” zavređuje veliku pažnju.

Iz tog razloga ste svi pozvani i dogodine, kada organizator turnira, ponovo bez kotizacije ( uplata), priprema već sad mnogo veći fond novčanih i ostalih nagrada turnira.

Prvi sportski portal USKsport.ba se ovim putem zahvaljuje organizatoru turnira na ukazanom povjerenju i dobrodošlici, koju su priredili prilikom našeg boravka u Krivaji!

“Krivaja nije samo u srcu, Krivaja je i u duši”!!

 

 

Facebook Comments