Bihać Mix sportova (BI) Novosti

U Bihaću održan “Para-challenge” KUP i “Ka-7 KUP Bihać 2018”

Proteklog vikenda  na Sportskom aerodromu „Golubić“ u Bihaću, u organizaciji Aero centra „Panorama“ održano je Međunarodno takmičenje u padobranstvu „Para-challenge“ kup . Istovremeno na istoj lokaciji, u organizaciji Aero kluba „Bihać“ održano je i takmičenje u preciznom slijetanju jedrilicom „Ka-7 Kup Bihać 2018“.

Oba ova takmičenja, kao potrebu, prepoznao je Gradski sportski savez Bihać te je predložio, a Gradsko vijeće usvojilo Odluku da ta dešavanja budu tretirana kao manifestacija od značaja za Grad Bihać.

U padobranskom dijelu programa učestvovali su sportski padobranci iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Podršku održavanju ovog nesvakidašnjeg sportskog događaja, „Para-challenge“ kupa, pružilo je i Ministarstvo odbrane BiH koje je odobrilo upotrebu helikoptera UH-1H iz sastava Oružanih snaga BiH, doduše ne dovoljno koliko je bilo neophodno za učešće većeg broja padobranaca, ali domaćini i organizatori pomenutog takmičenja članovi Aero centra „Panorama“ su izuzetno i neizmjerno zahvalni na toj podršci, jer nisu imali drugu alternativu.

Nakon dvodnevnog i nešto skraćenog programa takmičenja, najviše uspjeha su imali padobranci iz Hrvatske ekipa „Croatia National Team“, koji su u stvari i prva postava Hrvatske padobranske reprezentacije, kojoj je ovo takmičenje bilo prilika da još bolje izbruse formu pred nastup na Svjetskom padobranskom prvenstvu koje se ove godine održava u Bugarskoj. Druga pozicija pripala je mješovitoj ekipi Aero centra Panorama – Bihać, dok je treća bila ekipa „Croatia National Team – 2“.  U pojedinačnoj konkurenciji pobjednik „Para-challenge“ kupa je Željko Žrvnar, drugi je bio Goran Ratkajec a treći Igor Kecerin, svi iz ekipe „Croatia National Team“, odnosno iz Aero kluba „Cumulus“ iz Opatije. Nagradu je dobila i Petra Kunovac kao jedina žena učesnica ovog takmičenja.

Prigodne poklone, posadi helikoptera i pobjedniku „Para-challenge“ kupa, obezbjedio je Nacionalni park „Una“, a sudijama Gradska Galerija Bihać. Da učesnici „Para-challenge“ kupa ne budu žedni potrudili su se „Bihaćka Pivovara“ i „Hercegovina vino“ sa paletama svojih proizvoda. Doručak  za sve učesnike obezbjedila je Pekara „Mulayim“, a plin za večernje druženje učesnika na aerodromu uz roštilj „Inter-Butan“ d.o.o. Da se to sve ne zapali i ne plane potrudila se ekipa Vatrogasaca Civilne zaštite Grada Bihaća, a internetske veze na takmičenju da budu dobre potrudila se „Telinea“ d.o.o. Da budemo sigurni i bezbjedni brinula se Policijska Uprava Bihać, te da se pokrije dio organizacionih troškova ovog skromnog ali veoma zahtjevnog takmičenja potrudili su se Gradski sportski Savez i Grad Bihać.

Svim nabrojanima, ali i onima koje nismo spomenuli, a koji su na bilo koji drugi način pomogli organizaciju ovog jednog od najatraktivnijih događaja u našem gradu, članovi Aero centra „Panorama“ se duboko zahvaljuju.

Hvala i Sretno svima, do novih susreta i novih takmičenja!

REZULTATI “1KA-7 KUP Bihać 2018”

Facebook Comments