Bihać Novosti Pojedinci Rezime Rukomet (BI) U ŽIŽI

EKSKLUZIVNO: Arijana Vojić večeras na mjestu delegata Svjetskog rukometnog prvenstva za juniore

U periodu od 01.07.do 14.07.2018. u Debrecenu, održava se Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo, na kojem su učešće uzele 24 ekipe svijeta u kategoriji U-20.

Ove godine Bosna i Hercegovina je imala svog predstavnika na Svjetskoj smotri najboljih mladih rukometašica, nažalost još ne u kategoriji ekipa, već u kategoriji službenih lica prvenstva.

Naime, Arijana Vojić,rukometni delegat iz BiH, koja od 2014. godine ima kategoriju Europskog rukometnog delegata-EHF i ostvaruje nastupe na Europskim rukometnim prvenstvima, te u Ligi šampiona Europe, nakon izvršenog testiranja i nastupom na ovom svjetskom juniorskom prvenstvu, stekla je i najvišu kategoriju-Internacionalni rukometni delegat (IHF delegate).

Pojavljivanja predstavnika naše države na najvećim europskim i svjetskim takmičenjima od velikog je značaja za promociju rukometa u BiH, ali i promociju sporta u BiH.

Ono što je svakako dodatni uspjeh i što nas posebno raduje je i to, da je Arijana Vojić zadobila povjerenje IHF, te je njoj i kolegici iz Srbije Tatjani Medved, dodijeljeno da na finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva između domaćina Mađarske i Norveške, obavljaju funkciju delegata.

Suđenje susreta povjereno je rukometnim sudijama iz Urugvaja.

Finalni rukometni susret igra se večeras u 20 sati.

USKsport.ba upućuje iskrene čestitke našoj Arijani i želi joj mnogo sreće večeras!!

Facebook Comments