Bihać Košarka (BI) Novosti

“Streetball Bihać 2018” vrhunska košarkaška predstava u centru Bihaća

Jučerašnji dan svakako važi za jedan od rijetko viđenih po pitanju sportskih manifestacija u gradu Bihaću, a “Streetball Bihać 2018” zaslužuje epitet jedne od najuspješnijih i veoma dobro organizovanih manifestacija u gradu na Uni.

Dokaz tome je i učešće ekipa iz Sarajeva, B.Luke, Splita, Viteza, Laktaša, Ključa, Zenice, koje su pored domaćih ekipa pokazale, zašto ulična košarka zauzima jedno  posebno mjesto u sportu.

Veliki broj gledaoca na Bigramu je uživalo u susretima 3X3 uz veoma kvalitetnu organizaciju, a organizatori turnira zaslužuju svakako najveću ocjenu po pitanju organizacije.

Pored sportske manifestacija, prijatelji “Streetball Bihać 2018” su upotpunili ovu čaroliju na Bigramu, pa su umjetnici Anik Dub i Sej Ramić, priredili svoja remek djela za posjetioce, slikajući na platnu i ostavljajući još jedan dubog trag umjetnosti grada Bihaća.

Revijalni dio susreta je pripao košarkašima u kolicima KIK Una Sani, čiji su majstori košarke u kolicima prikazali odličnu partiju, te potvrdili da sasvim zasluženo igraju glavnu “rolu” u BiH.

Djevojke iz Drvara, ekipa “Štrumfovi” i domaća ekipa “Bihacit” su odigrale također svoj revijalni susret, a nešto iskusnije i kvalitetnije su bile gošće iz Drvara i sasvim zasluženo slavile.

Pobjednik šestog po redu “Streetball Bihać 2018” je ekipa “Ecos Romari”, koja nam dolazi iz Viteza, a koja je slavila u finalnom susretu nad ekipom “iMoćni” iz Splita, dok je treću poziciju zauzela ekipa “Mahala” iz Sarajeva.

Prvi sportski portal USKsport.ba je jedini pratio live susrete na Bigramu, a putem naše Oficijelne stranice na Facebooku, možete pogledati snimke sa odigranih susreta, kao i veliki broj fotografija sa “Streetball Bihać 2018”.

Upućujemo iskrene čestitke našim organizatorima, našim prijateljima turnira, svim ekipama učesnicama, kao i svima drugim, koji su nam priredili jednu istinsku, vrhunsku, košarkašku priču na Bigramu, koja poprima epitet jedne od najboljih sportskih manifestacija u gradu Bihaću.

Živio “Streetball Bihać”!!

1.mjesto “Ecos Romari” Vitez

2.mjesto “iMoćni” Split

3. mjesto “Mahala” Sarajevo

FOTO I VIDEO

Facebook Comments