Mix sportova (V.K.) Novosti V. Kladuša

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Velika Kladuša osvojilo 8 medalja na prvenstvu u Sarajevu

Međunarodno otvoreno prvenstvo i 15. Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize održano je od 21. do 23. juna u  Sarajevu. Na ovom takmičenju učešće su uzeli takmičari iz 5 država (Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije) sa preko 120 takmičara.

Iz Federacije BiH je bilo 8 ekipa, jedna ekipa iz RS-a, te po jedna ekipa iz ostalih zemalja. Takmičenje je održano u 4 atletske discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji, te takmičenje u šahu.

Takmičenje je održano u različitim disciplinama, bacanju kugle, diska, koplja te utrka u standardnim invalidskim kolicima na 100, 200 i 400 metara. Udruženje  paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Velika Kladuša  uzelo je  učešće na ovom takmičenju sa 7 takmičara i takmičili su se u sklopu ekipe Saveza udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Unsko-sanskog kantona, koji  je imao  18 takmičara i osvojio ukupno 12 medalja, od toga 4 zlatne,  4 srebrene i 4 brončane.  Pored rezultata u pojedinačnoj konkurenciji ekipa USK je osvojila i 3. mjesto u ukupnom plasmanu u atletici.

Takmičari iz Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize  Velika  Kladuša su na ovom Međunarodnom takmičenju osvojili ukupno 8 medalja:

– 2 zlatne – Ibrahim Dizdarević u disciplni utrka invalidskim kolicima na 100 i 200 metara;

– 3 srebrne medalje – Elvis Hodžić u disciplini „bacanja  koplja“ i „bacanje diska“ u klasi F 54 i Admira Kendić u disciplini „bacanje čunja“ u klasi F 51);

– 3 brončane – Alaga Hozanović u disciplini „bacanje diska“ u klasi F 54, Ibrahim Dizdarević u discipini „utrka invalidskim kolicima na 400 metara“ u klasi T 53 i Admira Kendić u disciplini „bacanje diska“ u klasi F 51.

Ove igre su održane po pravilima i propozicijama Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Izvor: radiovkladusa.ba

Facebook Comments