Bihać Klub boraca (BI) Novosti

Harun Sadiković potpisao Ugovor sa Gradskim sportskim savezom Bihać

Gradska uprava i Gradski sportski savez Bihać danas su s najboljim bosanskohercegovačkim džudistom Harunom Sadikovićem, potpisali ugovor o financiranju dijela pripremnog ciklusa i odlaska na nekoliko kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre 2020. godine.

Ovaj novčani iznos će bihaćkom „kolosu“ značajno olakšati put do Tokija, jer su obezbijeđeni preduslovi za put na još tri takmičenja iz Grand Prix serije.

„Ovakva podrška mi je bila neophodna, da se u potpunosti posvetim treninzima i nastupima. Zahvaljujem gradonačelniku i Gradskom sportskom savezu i znate da ću učiniti sve da to opravdam na tatamiju“, rekao je Harun Sadiković.

Ovo je također i potvrda drugačijeg, ozbiljnijeg odnosa prema najuspješnijim sportskim ambasadorima grada na Uni.
„Zadovoljstvo nam je što smo dio Harunovog tima. Njegov uspjeh bi za nas bila ogromna satisafakcija. Međutim, nikako ne želimo na njega vršiti bilo kakav pritisak, samo mu želimo sreću“, riječi su Mladena Šantića, predsjednika Gradskog sportskog saveza Bihać.

Pripremni ciklusa je već startao, a našeg šampiona već za nekoliko dana očekuje nastup na Mediteranskim igrama. Ne sumnjamo u najsjajniji ishod.

Autor: Muhamed Sadiković

Facebook Comments