Cazin Novosti Pojedinci Rezime Rukomet (CZ)

Heroine Krajine pišu istoriju ženskog rukometa BiH

Nedavno smo pisali o Lejli Hairlahović, sadašnjoj sekretarki Rukometnog savez BiH i šta je sve učinila ova heroina za ženski rukomet BiH, a potom smo pisali i najavili odlazak naših rukometašica iz Cazina na pripreme juniorske reprezentacije BiH, pred ženski rukometni turnir  IHF – EHF Women’s Trophy 2018 Tuzla.

Imena koja će zasigurno ostati u istoriji ženskog rukometa Bosne i Hercegovine, pored Lejle su: Adelisa Dautović, Adna Husičić i Džana Adilagić, rukometašice iz Cazina, koje su ostvarile vrhunski uspjeh sa juniorskom reprezentacijom BiH, prilikom prvog zvaničnog nastupa ženske reprezentacije BiH na jednom takmičenju.

Bosna i Hercegovina, Krajina, USK i grad Cazin su ponosni na žensku reprezentaciju BiH, a posebno na svoje heroine, koje su sinoć pokazale i dokazale da Bosna i Hercegovina ima veoma svijetlu budućnost ženskog rukometa i budućnost ženske rukometne reprezentacije BiH, na budućim evropskim nastupima.

U redovima izabranica Kornelije Rajković Leko, jedna od najboljih igračica i nosioc igre naše ženske rukometne reprezentacije je Adelisa Dautović, koja je pružila vrhunske partije u svim odigranim utakmicama, a zauzela je treće mjesto na listi strijelaca sa 34 postignuta gola.

U nastavku priloga Vam ostavljamo statistiku odigranog  IHF – EHF Women’s Trophy 2018 Tuzla, koja je svakako za veliki respekt i pamćenje, a našim Zmajicama upućujemo iskrene čestitke na istorijskom uspjehu, te im želimo mnogo uspjeha u njihovoj rukometnoj karijeri i nastupima za nacionalni tim naše države.

 

 

 

 

Facebook Comments