Bihać Klub boraca (BI) Novosti

BALKAN CHAMPIONSHIP FOR CADETS “BIHAĆ 2018”

Judo klub “Una” Bihać je proteklog vikenda bio domaćin Balkanskog prvenstva za kadete, koje je održano u dva dana natjecanja u Sportskoj dvorani Luke. Učešće je uzelo ukupno devet zemalja sa 170 takmičara, a svakako da je ova sportska manifestacija sa velikim brojem gostiju u gradu na Uni veoma pozitivno utjecala na sam turizam i promociju grada Bihaća.

DŽANA KOVAČEVIĆ TREĆA NA BALKANU

Džana Kovačević je osvojila bronzanu medalju na prvenstvu Balkana za kadetkinje do 63 kilograma.

U prvom kolu je žrijebom bila slobodna, u drugom kolu je pobjedila predstavnicu Crne Gore, dok je u polufinalnoj borbi izgubila od predstavnice Turske, za bronzanu medalju, pobijedila je takmičarku Rumunije.

Hana Piralić je u prvoj borbi izgubila od predstavnice Turske, gdje se i povrijedila, ipak je i poslije savjeta da ne nastavlja borbu, nastavila takmičenje, te jepobijedila predstavnice Rumunije i Crne Gore, a u borbi za medalju, izgubila je od predstavnice Grčke, nakon bespoštedne borbe i povrede, koja je spriječila da osvoji medalju na ovom takmičenju.   

Bosanskohercegovački reprezentativci u ostvarili su odlične rezultate, Igor Vračar u kategoriji +100 kg postao je prvak Balkana, dok je njegov kolega Edin Malagić u istoj kategoriji osvojio treće mjesto.

Treća mjesta i bronzane medalje također su osvojili i Ema Brkanić (-57 kg), Džana Kovačević (-63 kg), Vesna Vukoja (+70 kg), Nikola Moravac (-55 kg), David Čečura i Božidar Vučurević (-81 kg).

U ekipnom dijelu najuspješnija muška ekipa je bila reprezentacija Rumunije, dok je kod žena, najuspješnija bila ekipa Turske.

Balkanska judo asocijacija je ocijenila vrlo visokom ocjenom tehničku organizaciju ovog prvenstva, te zahvalia judo klubu “Una” na veličanstvenoj priredbi.

 

Facebook Comments