B.Krupa Nogomet (B.K.) Novosti

NK”SLOGA”1922 BOSANSKA OTOKA ŠAMPIONI USK-a U SELEKCIJI PREDPIONIRA

Odigrana je završnica u predpionirskom uzrastu OL USK-a, gdje su domaćini bili Bos.Otoka stadion NK”SLOGA” (grupa I) i Bos.Krupa stadion NK”BRATSTVO” (grupa II).

Slogini plavo – bijeli su još jednom pokazali da se radi o nadarenoj generaciji mladih sportista čija je superiornost, konstantno dobri rezultati i pobjednički mentalitet plod dugogodišnjeg intezivnog i stručno-pedagoškog načina treniranja te nesebične podrške roditelja i uprave kluba.

Osvajanje prvog mjesta je kruna uspjeha nakon iscrpne sezone takmičenja 2017/18 a svakako i nagrada za sve nogometaše i trenere za predan rad i angažovanje u proteklih nekoliko godina.

REZULTATI: (grupna faza)
NK”SLOGA”1922 – NK”KRAJINA” 2:2
NK”SLOGA”1922 – NK”KLJUČ” 4:0

U finalnoj utakmici na stadionu “Bare” u Bosanskoj Otoci na zeleni teren su istrčali pobjednici u svojim grupama :
NK”SLOGA”1922 i NK”PODGRMEČ /S. MOST
Tribine su bile ispunjene do posljednjeg mjesta navijačima obje ekipe te u jednom gromoglasnom, fer i sportskom navijanju podržavali su svoje ljubimce do zadnjeg sudijskog zvižduka.

Slogini momci su utakmicu odigrali na visokom nivou, iskusno i agresivno te pitanje pobjednika je bilo riješeno već u prvom poluvremenu kada se na odmor odlazi sa tri gola prednosti.
To je ujedno bio i krajnji ishod utakmice.

NK”SLOGA”1922 – NK”PODGRMEČ” 3:0

Pohvale za male sportiste koji su Slogine vitrine obogatili za još jedan vrijedan pehar osvajanjem šampionske titule u predpionirskoj selekciji koja je ujedno prva u ovom uzrastu za klub. Za najboljeg igrača play off-a proglašen je Anes Dekanovic / NK”SLOGA”1922.

Na kraju još moramo napomenuti da će Otočki predpioniri otputovati u Sarajevo (6. i 7. juna) na završnicu (stadion Koševo), koja se igra na nivou cijele Bosne i Hercegovine i predstavljati naš kanton.

Facebook Comments