Bihać Klub boraca (BI) Novosti

Judo klub “Una” Bihać na tri fronta sa osvojenim medaljama

MEĐUNARODNI TURNIR „DUGAVE“ ZAGREB

 5 MEDALJA ZA UNU

 Zagreb, 4.5.2018 godine

Benjamin Budimlić u kategoriji -46 kg u konkurenciji dječaka do 10 godina, osvojio srebrenu medalju, Edi Čavkić u kategoriji preko 50 kg, u istoj konkurenciji, dok je Harun Haskić u kategoriji do 42 kg, u konkurenciji dječaka do 10 godina osvojio bronzanu medalju.

Durak Isa je u kategoriji do 28 kg u konkurenciji dječaka do 8 godina, osvojio  srebrenu medalju, kao i Tara Kozlica u konkurenciji djevojčica do 8 godina u kategoriji do 40 kg.

 Na ovom takmičenju nastupili su takmičari iz 37 klubova iz Hrvatske, Crne Gore,Srbije, Slovenije i BiH.

MEĐUNARODNI TURNIR U G-JUDU RAVENNA ITALIJA

 AZRA DEDIĆ SREBRENA

 Ravenna, 11.5.2018 godine

Azra Dedić je ponovila prošlogodišnji uspjeh u italijanskoj Ravenni osvojivši 2. mjesto i srebrenu medalju u kategoriji do 63 kg u 1. Diviziji.
Sa tri pobjede i jednim porazom našla se na pobjedničkom postolju, ovog velikog turnira, na kojem su nastupili takmičari iz Austrije, Italije, Velsa, Bugarske, Hrvatske, Izraela, Njemačke, Norveške, Slovenije, Srbije i BiH.
PRVENSTVO BIH ZA JUNIORE I MLAĐE KADETE

HANA PIRALIĆ PRVAKINJA ZA JUNIORKE

 Pale, 12.5.2018 godine

Hana Piralić je sa četiri pobjede u kategoriji preko 78 kilograma osvojila prvo mjesto i titulu prvakinje BiH za juniorke, dok je Džana Kovačević u kategoriji do 63 kilograma i Anamarija Franjić u kategoriji do 52 kilograma, osvojile srebrene medalje.

 Elma Poprženović je u konkurenciji mlađih kadetkinja, u kategoriji do 57 kilograma osvojila bronzanu medalju.

 U ekipnom poretku, juniorke „Une“ su osvojile pehar za drugo mjesto.

Facebook Comments