Mix sportova (V.K.) Novosti V. Kladuša

Zavidni nastupi u Zenici: AK „Krajišnik“ malim koracima postiže velike rezultate

Proteklog vikenda na stadionu Kamberovića polje, održano je Prvenstvo BiH u atletici za kategorije pioniri i cicibani. Takmičari AK „Krajišnik“ nastupili su u nekoliko disciplina i ostvarili zavidne rezultate.

Ermin Beganović osvojio je na utrci od 1000 metara odlično drugo mjesto i time stekao titulu viceprvaka BiH za 2018. godinu, zaostavši manje od pola sekunde za pobjednikom ove discipline. Valja napomenuti da je u početnom djelu utrke Ermin imao peh kada su ga dvojica takmičara sapleli, što ga je lako moguće i koštalo prvog mjesta. Vrijeme koje su pobjednik i takmičar iz Velike Kladuše istrčali u ovoj disciplini za ovu godinu spada među tri najvrijednija rezultata istrčana na Balkanu kada je ova disciplina u pitanju.

U utrci na 300 metara takmičar Danis Miljković osvojio je odlično treće mjesto, dok su u disciplini 4×100 metara takmičari Ermin Beganović, Danis Miljković, Kenan Velić, Senaid Dolić i Amsal Grahović osvojili srebrene medalje i titulu viceprvaka BiH, pobjedivši velike klubove poput AK Sarajeva i  AK Banjaluka. Iz Kluba ističu da je vidno bilo otežano takmičenje zbog kiše koja je stazu učinila jako klizavom i takmičarima koji ionako ne treniraju na atletskoj stazi stvari učinila puno težim, što ovim rezultatima daje posebnu dimenziju.

Facebook Comments