Bihać Mix sportova (BI) Novosti

Ženski kuglaški klub “Una” Bihać osvajač KUP-a BiH 2018

Jučer 29.04.2018. godine u Visokom je održano finalno takmičenje KUP-a BiH u kuglanju, gdje su nastupile kuglašice “Una” Bihać, te ekipe Kozara iz Gradiške i Rad iz Lukavca . Četvrta ekipa Vrbas iz B. Luke, zbog zdravstvenih i financijskih problema u klubu, nije uspjela doputovati na završnicu ovog takmičenja.

Kuglašice iz Bihaća također nisu pošteđene takvih problema ali su snašle snage i volje, da ipak otputuju na ovo značajno takmičenje.

Naravno upornost naših kuglašica, koje prolaze kroz mnoge probleme na kraju se isplatilo, pa su u Visokom se popele na najveće postolje i osvojile KUP BiH za 2018. godinu.

 

  1. ŽKK „Una“ Bihać     3120 oborenih čunjeva
  2. ŽKK „Kozara“ Gradiška  3026 oborenih čunjeva
  3. ŽKK „Rad“ Lukavac  2907 oborenih čunjeva

Za našu ekipu su nastupile:

  1. Fikreta Halilović    496
  2. Una Smajić 552
  3. Sebina Muslić 495
  4. Rada Kličić 524
  5. Nasiha Selimović 535
  6. Senada Bratić 518

 

Gore navedeni rezultati su bodovani za pojedinačno prvenstvo FBiH, a svih šest igračica su izborile plasman na državno prvenstvo, koje će se održati u Mostaru 12. maja.

Ema Rahmanović je upisala svoj prvi nastup za ŽKK „Una“ Bihać i srušila 471 čunj, što je svakako odličan rezultat za mladu kuglašicu, koja je zauzela jedanaestu poziciju.

Prvakinja FBiH je Una Smajić 552, drugoplasirana je Nasiha Selimović 535, dok je treću poziciju zauzela iskusna Rada Kličić.

Pored naše prve tri kuglašice na državno prvenstvo su se plasirale i Senada Bratić, Fikreta Halilović i Sebina Muslić.

Priznanja i medalje za naše kuglašice će biti naknadno uručene u Mostaru, a naš portal upućuje iskerne čestitke našim kuglašicama na vrhunskom rezultatu.

 

Facebook Comments