Cazin Novosti Pojedinci Rezime Rukomet (CZ)

PRESS/FOTO/VIDEO: Press konferencija povodom poziva rukometašica u reprezentaciju BiH

Adnu Husičić (ŽRK Bihać), Adelisu Dautović (ŽRK Bihać), Zehru Ekmečić (OŽRK Krajina) i Džanu Adilagić (OŽRK Krajina) je danas ugostio predsjednik SS USK, Emir Dautović, te generalni sekretar SS USK-a, Elvis Felić na press konferenciji, koja se održala u Domu kulture u Bihaću, uz prisustvo novinara i medija, a povodom poziva naših mladih rukometašica na okupljanje U-18 reprezentacije BiH.

Danas smo imali priliku vidjeti i da nije toliko sve crno u sportu, a posebno u loptačkim sportovima jer poziv za naše četiri buduće reprezentativke je svakako veliki pomak, što se tiče loptačkog sporta, a posebno rukometa našeg kantona.

“Ovog puta su pozvane četiri rukometašice, koje predstavljaju grad Cazin, naš kanton ali zasigurno možemo reći da u budućnosti postoji još potencijala za reprezentativni dres sa ovih prostora. Ponosan sam upravo na ove djevojke jer prije četiri godine sam u ulozi trenera radio na njihovom usavršavanju rukometa. Svakako čovjek se mora osjećati ponosnim, kad si dio ove priče i budućnosti našeg rukometa. Djevojke su ponos našeg grada Cazina, kantona i želim im mnogo sreće, te izbor u uži spisak reprezentacije BiH, gdje im je zasigurno i mjesto”.– kazao je predsjednik SS USK-a, Emir Dautović u svom obraćanju na press konferenciji.

Generalni sekretar SS USK-a, Elvis Felić je također istakao sljedeće:

” Redovno pratimo napredak naših rukometašica i poznato nam je koliko su napredovale u bavljenju rukometom, pa sasvim zasluženo je i došao poziv za reprezentaciju BiH. Sve četiri rukometašice su predstavljale upravo USK na igrama prijateljstva, kao standardne igračice i uspješno predstavljale svoj kanton. Posebno smo ponosni u savezu, što sad imamo predstavnike loptačkih sportova u reprezentaciji BiH, pored predstavnika u borilačkim sportovima”.

Djevojke su u svom izlaganju istakle, da su jako ponosne na poziv u reprezentaciju U-18 i da će časno i pošteno braniti boje BiH, časno pošteno predstaviti grad Cazin i USK, te da će se izboriti u uži spisak Kornelije Rajković-Leko, pred turnir koji se igra u Tuzli krajem mjeseca maja.

Naše rukometašce u četvrtak 26.04.2018. godine putuju u Grude na okupljanje i mini pripreme, a nakon toga će se ponovo okupiti  četiri dana prije turnira u Tuzli na IHF/EHF Women’s Trophy.

Predsjednik SS USK-a je ovom prilkom financijski podržao naše reprezentativke i tom prilikom im uručio novčana sredstva za putovanje u Grude.

Moramo biti ponosni na naše djevojke, koje predstavljaju grad Cazin, Unsko sanski kanton i ovom prilikom im želimo mnogo sreće u nastupu među najboljim rukometašicama BiH.

FOTO

Facebook Comments