Novosti Pojedinci Rezime

Odlične partije Mirze Hamzabegovića na golu Rudara

Mirza Hamzabegović je svojim odbranama u prva dva kola 1.L FSRS, pokazao da je najveće pojačanje FK Rudar Prijedor u zimskom prelaznom roku. Svojom dobrom odbranom protiv Slavije u Lukavici, zaslužan je osvajanju boda na teškom gostovanju.

U drugom kolu je bravuroznim odbranama pokopao nade fudbalera Sloge Doboj, da postignu počasni pogodak i ublaže katastrofu svog tima. U nekoliko navrata je izmamio gromoglasan aplauz podrške publike. Nakon odbrane slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora i bravurozne parade, te hvatanja ” žive” lopte prilikom povratnog udarca je digao cijeli stadion na noge. Svima je dao do znanja koje kvalitete posjeduje i da je s njim ekipa dobila sigurnost i samopouzdanje na putu ka tituli.

Da li će Hamzabegović ponoviti i oboriti svoj rekord iz 1.L FBiH kada je na golu Jedinstva iz Bihaća branio 580 minuta bez primljenog gola, saznat ćemo u narednu subotu jer u goste dolazi konkurent za titulu Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići, koja ima isti broj bodova kao i prvoplasirani Rudar.

Prema ugovoru, Mirza Hamzabegović bi se u Rudaru trebao zadržati u narednih šest mjeseci, ali postoji mogućnost i da se saradnja produži ukoliko prijedorski tim izbori plasman u Premijer ligu BiH.

Mirza Hamzabegović je prošao sve omladinske selekcije NK Podgrmeč Sanski Most, te kao junior se nametnuo i počeo braniti za seniorski tim .

Kroz dosadašnju fudbalsku karijeru Hamzabegović je pored Sloge još branio boje Slobode Tuzla, Bratstva Gračanica, Jedinstva Bihać, hrvatske Novalje, te malteške Birkirkare.

Facebook Comments