Novosti Pojedinci Rezime U ŽIŽI

Anis Bojić i Belmin Nadarević pružaju odlične partije u Njemačkoj

Anis Bojić dvadesetdvogodišnji rukometaš iz S. Mosta i Belmin Nadarević devetnaestogodišnji rukometaš iz Cazina nastavljaju karijeru u Njemačkoj.

Talentovani i izuzetno radni sportisti su odigrali prve zvanične utakmice za TSB Gmünd Handball iz Schwäbisch Gmünda člana BW- Oberlige.

Trener TSB-a Michael Hieber ima samo riječi hvale za Anisa Bojića i Belmina Nadarevića.

Ističe njihovu mladost, veliki talenat i izuzetnu fizičku spremnost. 


“Sretna je okolnost za nas da smo dobili dva talentovana rukometaša i oni su naša dugoročna investicija. Očekujem da će u narednom perodu, nakon aklimatizacije u Njemačkoj i integracije u društvo i sredinu, igrati sve bolje. Interesantni mladići , govore njemački jezik i imaju dobar karakter. Jasno je da su pravi profesionalci i veliki su dobitak za klub . Naša perspektiva i cilj biće da im obezbjedimo uslove da ostanu u Gmündu. ” riječi su trenera Hiebera uz dobrodošlicu u klub sa sloganom:


“Einmall Gmünd – Immer Gmünder !”


Anis Bojić je svoje prve rukometne korake naučio igrajući za RK Sana 7 Sanski Most, dok je Belmin Nadarević svoje prve rukometne korake napravio igrajući za RK Krajinu Cazin. Iako su mladi rukometaši, iza njih je impresivna karijera u respektabilnim klubovima. Zadnji domaći klub u kojem su nastupali ova dva Ljuta Krajišnika je RK Bosna iz Sarajeva.

Facebook Comments